Farorna med konjak rot

Farorna med konjak rot


Konjak mannan rot, även känd som glukomannan, är en löslig fiber som används för att förtjocka asiatisk mat, såsom tofu och nudlar. När roten kommer i kontakt med vatten, det inte löser sig utan förvandlas till en icke-smält gel som kroppen utsöndrar, enligt hemsidan Bodybuildingforyou.com. Det används i bantningspiller, eftersom det ger en känsla av fullkomlighet eller mättnad. Det har även visat sig att behandla förstoppning och kan sänka kolesterolnivåer samt. Det finns flera möjliga biverkningar till att äta konjak rot, men de är oftast mindre och reversibla.

gastrointestinal

Liksom många andra lösliga fibrer, kan konjak rot orsaka ökade tarmrörelser, diarré, uppblåsthet, buksmärtor och gasbildning, rapporterar Ray Sahelian, MD, på Bodybuildingforyou.com webbplats. Att minska mängden roten du äta typiskt vända dessa symtom, enligt Cellhealthmakeover.com webbplats.

Näring

Konjak rot kan hindra kroppen från helt absorberande näringsämnen i andra livsmedel, så det är lämpligt att ta en daglig multivitamin att undvika att utveckla en näringsbrist, enligt hemsidan Cellhealthmakeover.com.

sväljsvårigheter

De bantningspiller som innehåller kinjac rot bör tas med vatten, men denna kombination kan leda till p-piller för att expandera i halsen, även om detta är en sällsynt biverkan.