Hur man gör din egna beställnings- Cafe Motorcycle Seat

Hur man gör din egna beställnings- Cafe Motorcycle Seat


Café racer motorcyklar har njutit ett uppsving i popularitet, även om deras föregångare går tillbaka till tidigt 1950-tal. Enkelt uttryckt, är ett café racer en avskalad motorcykel med en vinkling framåt för förbättrad prestanda. En "bubbla stil" solo sits är ett varumärke som tillhör rasen, ofta bildas av lätta glasfiber av cykelns byggaren. Skapa en anpassad café säte är väl inom räckhåll för en bestämd café racer ägare, med hjälp av material som samlats in från din lokala hårdvara och hantverk leverantörer. Med lite ansträngning, kommer du att göra "Ton" i stil!

Instruktioner

Skapa Seat Form

1 Ta mätningar av dina sätesskenor och svans delen av motorcykelns ram, med hjälp av ett måttband. Mäta bredden på sätesskenorna vid basen av bränsletanken och i slutet av svansen.

2 Skär en bit plywood storlek, enligt dina mätningar med hjälp av en elektrisk såg. Denna styrelse kommer att utgöra grunden för stolens pannan. Skär plywood, så att den sträcker sig över sätesskenorna med minst 1/4 av en tum för att medge sätes gångjärn och andra monteringsverktyg.

3 Lim flera kvarter av grönt blommig skum till slutet av plywood sätes, med hjälp av kontaktlim. Skummet kommer att formas till sätets bakre "puckel". Använda så många block av skum som behövs för att skapa en minsta höjd och längd av 10 inches. Hela skumstruktur måste vara lika bred som plywood sätesskålen.

4 Forma skummet i en grov version av avsedd konstruktion, med hjälp av en tandad kniv. Gör din nedskärningar så symmetrisk som möjligt för att undvika att göra extra arbete för dig själv.

5 Finjustera din plats puckel, med hjälp av en elektrisk slipmaskin försedd med medium grepp sandpapper. Använda ett lätt tryck på slipmaskinen att jämna skummets yta.

6 Rensa bort allt slipdamm från sätet form med hjälp av tryckluft. Täck hela sätet med aluminiumtejp sedan sprida ett tjockt lager av hög kvalitet fordonsindustrin vax över tejpen.

Form Seat

1 Förbered ditt material. Skär din glasfiberväv i mindre remsor och bitar som matchar formen på din plats, med hjälp av en vass sax. Klipp tillräckligt med tyg för att skapa minst fyra identiska skikt och ställa de skurna bitar i separata högar. Blanda din glasfiber harts enligt tillverkarens anvisningar. Häll en liten mängd aceton i en separat behållare och placera dina penslar i det.

2 Täck hela ytan av sätet med glasfiber harts, med hjälp av en pensel. Omedelbart placera din första lagret av glasfiber duk över hartset. Täck glasfiberväv skiktet med färsk harts, appliceras i en badda rörelse med spetsen på din pensel.

3 Fortsätt att placera successiva skikt av glasfiberväv, följt av harts, tills du har åtminstone fyra separata skikt byggts upp på sätet formen. Doppa pensel i aceton fyllda behållare för att förhindra penselns borst från härdning mellan beläggningarna.

4 Släta ut eventuella upphöjda områden och luftbubblor, med hjälp av en spackel. Låt glasfiber harts för att härda i minst 24 timmar. Dra glasfiber säte utanför av sätet form efter glasfiber har härdat helt.

Avsluta Seat

1 Klipp bort överflödigt glasfibermaterial från sätet, med hjälp av en vinkelslip.

2 Jämna ytan av glasfiber säte, med användning av en elektrisk slipmaskin försedd med 80 slippapper, följt av 300-grit sandpapper. Fyll i alla låga områden i sätet, med hjälp av en fordons spackel. Låt fyllmedel för att härda i minst 30 minuter, sedan jämna med 300-slippapper.

3 Rengör ytan av glasfiber säte, med användning av tvål och vatten. Låt sätet lufttorka helt.

4 Täck hela sätet med ett fyllmedel primer måla sedan till önskad färgschema.