Färg Idéer för målning matsalar

Färg Idéer för målning matsalar


Färgerna i matsalen har en psykologisk effekt på de som sitter ner vid bordet för en måltid. Eftersom väggfärg i en matsal är en viktig del i rummets utformning, välj en färg färg som skapar en atmosfär som är både livlig och avkopplande.

Röd

Den röda färgen framkallar en känsla av spänning. En passionerad färg, röd används ofta i restauranger eftersom färgen stimulerar aptiten. Använd röd i din formella matsalen, para ihop den med vita knutar och tillbehör. Välj en nyans av rött som lutar mer mot rött äpple eller en apelsin underton, men hålla sig borta från kinesiska röda eller brandbil röd eftersom dessa nyanser kan göra diners känna alltför orolig efter en kort tid.

Grön

Matsalar med lite dagsljus eller på mindre sidan kan dra nytta av den gröna färgen. Grönt förmedlar en känsla av välbefinnande, god hälsa och i samband med naturliga inställningar, såsom ängar, och dofter som vårregn. Lummiga gröna väggar med kompletterande gul göra en matsal känner livlig och fräsch utan overstimulating diners sinnen.

Blå

Mörkare nyanser av blått sätta elegans och förfining till en matsal. Detta cool färg par bra med ljusgrå eller krämig gul. Använd ljusare toner för trim och tygmönster. Blekare nyanser av blått erbjuda en känsla av lugn till matsalen; diners kommer att njuta av kvardröjande över en måltid och delta i konversationen. Par han ljusare nyanser med inslag av djärvare färger för visuell intresse.

Rosa

Från sockervadd till lax lera, är rosa närmare i samband med små flickor rum och uteplatser än matsalen. Ju mörkare änden av detta spektrum, men lämpar sig för en känsla av gemytlighet och eklekticism som kan tilltala dem som söker det ovanliga. Den rödaktiga rosa av solnedgångar, den subtila rosa av tegel eller mer gul rosa sandstränder erbjuder ett brett utbud av alternativ. Parat med gula effekten är tropiskt. Parat med djupare blå effekten är folklig. Lägg handen av grått, och den totala överklagande är mer urban och modern. Undvik tuggummi eller läppstift rosa eftersom dessa tenderar att åberopa en känsla av rastlöshet, liksom de ljusare röda nyanser.

Brun

Betraktas som en neutral färg, ljusare nyanser av brunt åstadkomma en känsla av lugn och ro. Rikare toner, dock, såsom kakao eller ingefära, skapa en livligare känsla, och kommer sannolikt att visa sig vara mer stimulerande både aptit och samtal än de ljusare nyanser. Parat med äggskal vit eller ljusblå, mörkare toner blir mer sofistikerade i sitt överklagande.