Hur man gör Faraday sköldar

Hur man gör Faraday sköldar


Du har suttit i en Faradays bur. Faradays bur är helt slutna metallramar. En Faradays bur kommer att skydda allt som är inne från elektromagnetiska fält på utsidan, och även göra det motsatta: skydda utsidan från fält på insidan. På grund av denna skyddande effekt är Faradays bur också kallas Faraday sköldar. Din bil är en Faraday sköld. Mikrovågsugnen är en. Om du har kabel-TV, själva kabeln är en Faraday sköld. Och chansen att du redan har byggt en Faradays bur utan att veta det.

Instruktioner

1 Bestäm storleken på önskad inneslutning. Om du vill skydda din mobiltelefon, behöver din låda att vara handflata; Om du vill ha en elektromagnetiskt förseglat plats i ditt hus, kommer höljet vara storleken på ditt rum.

2. Bestäm vad elektromagnetiska våglängder som du vill blockera. Så länge som alla öppningar i inneslutningen är mindre än våglängden, kommer det att blockera dessa vågor. Det är därför mikrovågsugnen är säker även om du kan se igenom det: mikrovågor är några centimeter långa och öppningarna i skärmen är bara millimeter i diameter.

3 Skär sidor nödvändiga dimensioner. Om du arbetar med flexibelt material, kan du böja väggarna för att skapa din bur.

4 Regi sidorna tillsammans. Du kan löda kanterna, sammanfoga dem med elektriskt ledande tejp, eller knyta ihop dem med tråd. Men se till att göra en bra elektrisk förbindelse mellan sidorna.

5 Anslut din bur till jord. Detta kan vara ett metallrör, jordledningen i ett eluttag, eller en separat jordstav för ditt hus. Detta är lite av en "bonus steg" eftersom buren kommer att fungera utan att jordad; det är bara ett extra mått av säkerhet.