Hur man väljer Högtalarkabel

Hur man väljer Högtalarkabel


Högtalarkabel kan se ut bara lite tråd som ansluter högtalaren till ljudsystemet, men det är avgörande för att bestämma kvaliteten på ljudet. Ledningar som kan motstå höga spänningar och ger en kontinuerlig ström signal är bäst eftersom de minimerar distorsion eller förlust av ljudsignal. Valfritt material högtalarkabeln är gjort av, det är i sista hand tjockleken och längden på kabeln som bestämmer hur väl högtalarna utföra.

Instruktioner

1 Tänk på mätaren. Gauge avser tjockleken av en tråd, och det kan variera från 18 till 10. Trådar med en lägre spårvidd innehålla ett tjockare kopparledare, så att de är bättre på att utföra ljudsignaler. Ta längden av tråden ansluter förstärkaren och högtalaren med i beräkningen för att bestämma lastprofilen som ska användas. Generellt, om högtalarna är nära till AV-receiver och kabellängden är mindre än 50 fot, använder 16 gauge tråd. För längder mellan 50 och 100 fot, använder 14 gauge tråd; använda 12 gauge tråd för längder mellan 100 och 150 fot. Bortom 150 fot, hålla sig till 10 gauge tråd.

2 Ta reda på konstruktionsmaterial. Kablar gjorda av syrefri koppar eller OFC eller hög ledande silver har något lägre motstånd än liknande spårvidd standard koppartrådar. Kontrollera impedans högtalaren som nämns i bruksanvisningen. Jämför detta med motstånd av högtalarkabeln innan du väljer en. Välj en kabel som har mycket mindre motstånd jämfört med högtalarimpedansen. Således är materialet av högtalarkabeln utan betydelse i de flesta fall. Akta dig för prat om OFC och silvertrådar, som är betydligt dyrare än vanlig koppartråd.

3 Tänk ljudeffekt önskas. Multi-tvinnad tråd består av många trådar, med små diametrar, vilka är separat isolerade. Den nedre diameter gör toppar smidigare. Välj en högtalarkabel består av flera tvinnad tråd i stället för fast högtalarkabeln för en bättre ljudupplevelse. Dessutom, när många ledningar med liten diameter är närvarande, är den totala diameter större, vilket ger upphov till en stor-gauge tråd, som orsakar en djup bas effekt.