Hur man bygger en propan Kiln

Hur man bygger en propan Kiln


En gas ugn är helt enkelt en tegelsten box ansluten till en eldkastare. Det kräver inte el för att fungera; bara tillräckligt med gas för att få temperaturen inne upp över 1093 grader Celsius. Elektriska ugnar använder elektriska element för att generera värme. Detta skapar en mer statisk miljö med mer förutsägbara resultat. Med komprimerad gastank nära hög värme och öppen eld, bör säkerhet vara nummer ett bekymmer när man använder en gas ugn. Om tegel murverk är inte din sak, är det fullt möjligt att använda mjuka tegel skal av en gammal elektrisk ugn för att skapa en gas ugn.

Instruktioner

1 Hitta en skyddad, väl ventilerad plats för ugnen. Ugnen ska hållas borta från regnet med tillgång till en skorsten, om de sitter inomhus. Bygg ugnen minst 12 inches bort från alla väggar eller brandfarliga föremål. Börja bygga rondell med hjälp av ihåliga cement tegel för ventilation runt ugnen. Använda eldfast tegel för att skapa ugnen golvet på toppen av cement tegelstenar med murbruk. Bestäm var du kommer att skapa öppningar för observation samt för brännaren (s). Om du använder ett ventilationssystem måste du skapa och utgångshålet också.

2 Bygg upp väggarna i ugnen till önskad höjd. Använda ett hål i mitten av botten av ugnen om du vill ha lågan kommer upp jämnt från botten. Skapa hålet på den sida, nära bottnen av ugnen för enklare åtkomst under bränning. Hålet bör vara ca en tum bredare än huvudet på brännaren. Bygg locket med hjälp av tegel. Tätt linda tegel med en remsa av rostfritt stål runt utsidan och fäst med klämmor för att förstärka det. Skär exit rökkanal på toppen av ugnen och göra den åtminstone en tum större än brännarens hål. Justera storleken på öppningen med en tegelsten under bränningen.

3 Få hyllor som är lämpliga för en gas ugn. Kontrollera att sidorna på insidan av ugnen är cirka två inches bort från de yttre kanterna av hyllorna för att medge tillräckligt med utrymme för lågorna att flöda fritt genom ugnen. Undvik att använda tegel för att stötta upp hyllor eftersom de tar upp för mycket utrymme och begränsa flamma flöde. Använd styltor, hyllor och inlägg som används i elektriska ugnar som möbler för din gas ugn.

4 Installera en hylla inuti, ovanför brännaren sporten i botten av ugnen, för att medge lågan att komma in i ugnen fritt. Installera en pyrometer i ugnen genom att föra in dess termoelement genom ett litet hål nära mitten av ugnen. En pyrometer är viktigt eftersom det kommer att berätta vad den inre temperaturen i ugnen är under bränningen. Låt murbruket torka innan bränning ugnen för första gången.