Vad är Ambient Lighting?

Vad är Ambient Lighting?


Omgivande belysning beskriver den viktigaste källan till belysning för ett rum eller utrymme. Vanligtvis kommer det att vara det första ljuset du slår på i ett rum. I dagsljus, kommer omgivande ljus genom fönster och takfönster.

Fungera

Anses basnivån för belysning, gör omgivande belysning ett rum mer välkomnande genom att eliminera starka mörka ljus kontraster, enligt homedoctor.net.

typer

Källor till omgivande belysning har fönster, takfönster och centralt belägna takelement, såsom ljuskronor, fläktar och infällda armaturer.

energi~~POS=TRUNC Överväganden

Belysning står för cirka 20 procent av elräkningen för den genomsnittliga amerikanska hem, enligt US Department of Energy. För att spara pengar och energi, föreslår avdelningen med hjälp av Energy Star kvalificerad armaturer och kompakta lysrörslampor.

Andra Belysning Typer

Uppgift belysning ger en direkt ljuskälla för en specifik aktivitet som att läsa eller matlagning, medan accentbelysning används för att belysa visade objekt eller sätta stämningen i ett rum.

Fotografi Term

I fotografi, hänvisar omgivande ljus till alla ljus som inte tillhandahålls av fotografen. Solljus, levande ljus eller ljus från omgivande lampor kan producera omgivande ljus i ett fotografi, enligt Photography.com.