Hur du gör din egen Shemagh

Hur du gör din egen Shemagh


Den shemagh är en traditionell arabisk huvudbonad som utvecklats från turbaner; det är en enkel wrap som används i ökenområden för att skydda ögonen, näsan, halsen och mun. Den shemagh är också känd som en Keffiyah, och fungerar som en svett mopp och fält handduk. Wrap används för närvarande av amerikanska och brittiska styrkor i Mellanöstern och har också antagits som en amerikanska modetrend.

Instruktioner

1 Inköp 3 varv av en bomullsväv tyg. Du kanske kan hitta tyget som en färdigförpackad bult. Se till att tyget cut är åtminstone 74-by-44-inches. Fyrtiofyra inches kommer att ge tillräckligt bredd för de shemagh att vikas. Den shemagh härstammar från Arabien och kan skapas med flera eller enfärgat tyg; svart, vit och solbränna är populära färger.

2 Mark tyg. Ta en måttstock och markera tyget i varje tum med en vit tyg penna. Dessa märken kommer att vara indikatorpunkter för dig att knyta knutar i väven.

3 Använd en sax för att fransa ändarna av tyget. Se till att du fransa de skurna ändarna och skapa knutar så nära tyget som möjligt. Knutar kommer att lägga vikt hindra tyget från ytterligare nötning.

Inslagning Shemagh

1 Vik tyget i en triangel och linda runt ryggen och över toppen av huvudet. Den vikta kanten ska vila över din panna; se till att åtminstone två tredjedelar av materialet är på vänster sida. Tyget på höger bör vara tillräckligt lång för att komma till bröstet.

2 Använd din vänstra hand för att ta tag i shemagh om 3 inches från kanten du har vikts och låta kanten hänga framåt.

3 Släpp den högra änden av tyget. Använd din vänstra hand för att hålla kanten bredvid vänster kind. Ta din högra hand och lyft den vänstra änden av tyget över ansiktet och över näsan.

4 Fortsätt linda shemagh runt huvudet och ansiktet tills resten av tyget hänger över vänster axel. Ta den högra kanten och håll den tätt så att tyget inte glider av huvudet som din sjal runt.

5 Dra shemagh så hårt du bekvämt kan. Lokalisera ändarna och knyta en knut. Med hjälp av en råbandsknop ett adekvat sätt kan säkra tyget på plats.