Hur man installerar mattan på en trappa

Hur man installerar mattan på en trappa


Installera matta på en trappa kan göra trappan säkrare att gå på, samt lägga stil till ett hem. Mattor kan täcka slitna eller scuffed trappor, vilket gör dem synligt tilltalande igen. Heltäckningsmatta trappor är också varmare och mer bekväm att gå på än trä eller betong trappor. Installera matta på en trappa är inte en svår procedur om du har de nödvändiga verktygen tillgängliga. Du kan spara pengar genom att installera mattan själv, snarare än att hyra en professionell.

Instruktioner

1 Mät hela trappan med ett måttband för att bestämma hur mycket matta du behöver. Mäta den horisontella delen av ett steg för att finna bredden på trappan, och mäta den vertikala delen av varje steg att hitta längden. Tillsätt 3 inches till längden på varje steg.

2 Lay please remsor längs sidan av varje steg intill väggen. Häfta please band på stegen med en häftpistol.

3 Placera mattan jämnt längs varje steg, och sträcka ut den från mitten av varje steg med hjälp av ett knä kicker. Använd knäet kicker genom att placera knäna på stoppad kudde och applicera tryck från knäna till mattan. Haka mattan på please remsor på varje steg.

4 Skjut knäet kicker fram och tillbaka över varje steg för att komprimera stiften. Trimma överflödigt matta från trappan med en mattkniv.

5 Se till att mattan är slät och jämn på varje stam, och sedan häfta mattan längs kanten på varje stam. Staple var 2 inches att se till att mattan hålls på plats.