Math Spel för volym och Kapacitet

Math Spel för volym och Kapacitet


Volym och kapacitet är relaterade termer i matematik. Volymen är mängden utrymme ett objekt upptar. Kapaciteten är den mängd fluid som ett objekt kan hålla. Spel kan bidra till att stärka dessa idéer lärs ut i klassen. Många gratis onlinespel är tillgängliga för studenter av alla årskurser.

Huset som Math Built

Huset som Math byggdes ger studenterna möjlighet att hjälpa till att bygga ett hus och bestämma matematik som går in i den. Till exempel är 6 fot djup och 34 fot bred gården, eleverna måste beräkna vad volymen av gården är att gå vidare till nästa avsnitt i hemmet. Webbplatsen erbjuder en kalkylator som eleverna kan använda, men studenterna måste veta formlerna för att bestämma området och volymen av många olika former.

dekantering Puzzle

I det här spelet, eleverna måste lära sig att hantera olika mängder vatten för att hitta svaret på frågan. Till exempel, innehar en kanna 5 enheter vatten och den andra kanna innehar 3 enheter av vatten. Studenten måste då använda dessa två kannor för att hitta exakt fyra enheter vatten. Eleverna måste använda problemlösningsförmåga för att bestämma det rätta svaret. Målet med spelet är att slutföra svaret i så få drag som möjligt.

Yta och Volym

Den Shodor hemsida ger studenterna möjlighet att manipulera ett tredimensionellt objekt, ändra storlek, och fastställa omfattningen av kuben. Eleverna kan välja en mängd olika former och lägga till eller dra ifrån kuber från formen. Som formen på de förändringar objekt, så ökar området och volymen av objektet. Eleverna kan sedan använda sina formler för att förutse vad som kommer att hända med volymen av ett objekt när fler kuber läggs till.

gallon Man

För yngre barn kan lära sig om volym och kapacitet innebär att lära sig vad som gör upp en mängd. Gallon man hjälper lära barn hur många pints, kvartar och koppar gå in i en gallon. Bryta eleverna i mindre grupper och få dem testa hur många koppar det tar att fylla upp en gallon kanna. Låt dem testa igen för pints och kannor. Grupperna ska sedan klippa ut bitar av "Gallon Man." Det bör finnas 16 koppar gör fingrar och tår, åtta pints, fyra quarts och en gallon. Den grupp som sätter "Gallon man" tillsammans först vinner.