Vad är Amorphophallus konjak?

Vad är Amorphophallus konjak?


Amorphophallus konjak är en stor, perenn exotisk asiatisk växt. Den växer en enda, långsträckt centrum kallas corm och ett enda stort blad som sveper runt den. Corm är den del av växten som används, såväl som dess tuber, som vanligtvis kallas konnyaku potatis. Glukomannan är dess vetenskapliga namn, och dess andra vanliga namn inkluderar konjak mannan, djävulens tunga, konjak, elefant fot yam, orm växt och konnyaku.

Betydelse

Amorphophallus konjak bildar en gelatinös massa när de blandas med vatten. Vid förtäring, att kroppen inte smälta Amorphophallus konjak. Snarare förflyttar gelatinös massa genom matsmältningssystemet, stimulera peristaltiken i magen och tarmarna. Massan griper även ämnen längs mag-tarmkanalen när den rör sig genom matsmältningssystemet. Den här egenskapen är därför Amorphophallus konjak används ofta som en naturlig laxerande.

Fungera

Vad är Amorphophallus konjak?


Amorphophallus konjac verkar som ett diethjälpmedel som har många fördelar. Dess förmåga att svälla, då de blandas med vatten gör det möjligt att fylla magen. Den rör sig också genom matsmältningssystemet mycket långsamt, vilket gör att aptiten känna sig nöjd för en längre tidsperiod. Denna egenskap hos Amorphophallus konjak är fördelaktigt vid behandling av fetma. Som en del av en viktminskning plan, tillsammans med motion och dricka mycket vatten, kan det hjälpa till vid behandling av fetma.

effekter

Amorphophallus konjak har en effekt på diabetes samt. Dess förmåga att röra sig genom mag-tarmkanalen mycket långsamt även saktar ner kolhydrater absorption. Denna långsammare absorption kommer att hålla blodsockret på en måttlig nivå. Amorphophallus konjak verkar också för att fånga mat och avfallsrester när den rör sig genom matsmältningssystemet. Denna interna skur öppnar porerna längs mag-tarmkanalen, vilket i sin tur ökar absorptionen. Det reglerar också absorption. Dess närvaro kan också blockera ämnen som lätt återabsorberas såsom överskott gallsyror. Mag regel kvalitet Amorphophallus konjak gör den till en naturlig, alternativt medel vid behandling och reglering av diabetes och högt kolesterol.

överväganden

Amorphophallus konjak används ofta i det asiatiska köket. Dess knölar kan framställas som potatisrätter, och de är också i spannmål och asiatiska nudlar. Det kan också göras till ett mjöl och användas som ett livsmedel förtjockningsmedel. Dess naturliga socker kan utvinnas och gör en perfekt naturligt socker substitut. Godis är även gjort av det. Amorphophallus konjak används också som konserveringsmedel i livsmedel och som ett förtjockningsmedel och bärande medel i farmaceutiska produkter. I kosmetika används för att ge kroppen till en mängd olika skönhetsprodukter. Den används också i sårbehandlings som ett skyddande skikt som inte irriterar huden.

fördelar

Amorphophallus konjak är en hälsosam mat ämne, även om det är svårsmält. Det är en alkalisk mat som ger flera näringsämnen till kroppen. Den innehåller vatten, protein, kolhydrater, lipider, natrium, kalium, magnesium, järn, fosfor, koppar, zink, vitamin A, vitamin E, vitamin D, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, pantotenat, niacin, fettsyra, folsyra och kostfiber.

Varning

Amorphophallus konjak måste konsumeras med minst 236ml av vatten för att förhindra matstrupen blockering. Amorphophallus konjak är inte lättsmält, utan det är bara en fiber ämne som passerar genom mag-tarmkanalen. Försiktighet måste tas när de används för barn. Det rekommenderas också för en kvinna att inte ta Amorphophallus konjak om hon ammar eller är gravid. Personer med diabetes bör undvika att ta Amorphophallus konjak ofta. Det finns möjlighet att sänka blodsockret till farliga nivåer från långvarig användning. Även Amorphophallus konjak är ett naturligt ämne, måste det ges under överinseende av sjukvårdspersonal. Amorphophallus konjak bildar en tjock och slemmig gel när det blandas med vätskor och konsumeras. Detta kan blockera viktiga läkemedel och absorptionen av näringsämnen, därför vänta två timmar före och efter konsumerar Amorphophallus konjak att ta mediciner. Det rekommenderas inte att ta Amorphophallus konjak med följande örter eftersom de alla fungerar som naturliga medel som också kan sänka blodsockret. Undvika att kombinera det med örter som kudzu, ingefära, Eleuthero, Panax ginseng, och bockhornsklöver.