Hur man läka ett barn med överväxt av Candida

Hur man läka ett barn med överväxt av Candida


Candida albicans, en typ av jäst som infekterar djur och människor, slår vanligen barn och kan leda till allvarlig blöjeksem eller trast (oral candidiasis). Candida organismen kan passera från en mor till hennes barn genom amning, men det förekommer också naturligt i barnets kropp i små mängder. När förutsättningarna för en candida utbrott är optimala på grund av konstant värme och fukt, kommer organismen reproducera snabbt på de delar av barnets kropp som ger en gästfri miljö. Helande en överväxt av candida omfattar eliminering av triggers som orsakar jäst att sprida sig.

Instruktioner

1 Kontrollera noga ditt barns blöja område. En Candida utslag kan vara allvarligare än andra vanliga blöja utslag och har tydliga markeringar. Utslagen kan pågå längre än tre dagar, även med tillämpning av blöjeksem salvor, och det kan verka torr eller knaprig med upphöjda röda lesioner. Ta ditt barns blöja och låta sin botten till luft bada så mycket som möjligt. Använd en lanolin baserad salva på ren och torr hud för att stänga ute fukt som förvärrar tillväxt av jästorganism. Din läkare kan rekommendera att använda en over-the-counter svampinfektion grädde på utslag.

2 Kontrollera ditt barns mun om du misstänker att hon har en candida blöjeksem. Enligt PediatricAdvice.net, kan en muntlig infektion vara en sekundär tecken på att ditt barn lider av en överväxt av jäst. Trast är ofta ett symptom hos spädbarn som redan har en candida blöjeksem men det kan förekomma först om jästorganism passerar från mor till barn genom amning. Ammande mödrar kan kräva behandling för jäst för att stoppa återkommande trast cykler i deras barn. Dessutom ger barnet en vattenflaska efter omvårdnad för att tvätta återstående mjölk från munnen och minska risken för en candida infektion.

3 Besök ditt barns barnläkare om trast varar längre än tre dagar om barnets mun är så ont att han inte kan äta. Hans läkare kan ordinera anti-svamp medicin eller salva för att främja läkning. Fortsätta att administrera medicinering under minst 48 timmar efter det att symptomen av candida är borta. Enligt WebMD, jästorganismen kan inte i tillräcklig utsträckning förstöras och det kan reinfect ditt barn om du avbryta behandlingen för tidigt.

4 Undvik att ge ditt barn en smak av sötsaker. Vissa föräldrar vilja låta sitt barn prova en droppe honung eller flaska äppeljuice men under en candida infektion, men det kan förvärra symtomen och förlänga infektionen.

5 Rapport återkommande fall av candida infektioner med din läkare. Om ditt barn fortsätter att lida av anfall av svampinfektion eller blöjeksem orsakas av jäst, kan det signalera en sjukdom i immunsystemet. Läkaren kommer att undersöka ditt barn för att utesluta en underliggande sjukdom.