Hur man bygger en trädgård Arbor

Hur man bygger en trädgård Arbor


Växande druvor eller avslutande blommor är så givande när de kan tränas att växa upp och över en trädgård berså. Alternativen är oändliga och hållare kan vara ganska dekorativa när du börjar leta runt på dina alternativ. Om du vill ta itu med att bygga en egen, med hjälp av enkla virke och normala hushåll verktyg, bör du kunna slutföra rack i två dagar.

Instruktioner

1 Dig två placerings hål, 2 fot djup och 4 fot isär vid centrum för ena sidan av berså. Hålen kommer att vara nära 2 fot bred när är klar gräva dem. Gör samma sak för den andra sidan, 6 fot bortsett från den andra sidan. Se till att de är alla exakt samma djup.

2 Placera ett par inches av grus i vart och ett av hålen. Ställa in 9-fot, 4 tum x 4 tum tryck behandlat virke i vart och ett av hålen. Mät diagonalt från hörn till hörn för att se din berså kommer vara fyrkantig. Lägg ett par inches av grus runt stolparna.

3 Blanda betongen enligt anvisningarna och häll två påsar i varje hål. Nivå stolparna och fylla i resten av hålet med smuts tidigare avlägsnats. Låt betongen att torka i minst 24 timmar.

4 Lay en 6-fot, två tum med 6 tum tryckimpregnerat ombord under de två tjänster på ena sidan. Centrera den och skruva fast med däck skruvar. Gör samma sak för den andra sidan. Detta kommer att vara bas för din gallerverk ovanpå spindeln.

5 Lägg den första 6-fot, två tum med 4 tum tryckimpregnerat virke platt, 6 inches från den yttersta kanten på 2x6 ombord. Skruva fast med däck skruvar. Mät 4 inches och skruva in nästa 2 tum med 4 tum tryckimpregnerat ombord på samma sätt. Fortsätta med resten av de 2x4s tills den övre är täckt.

6 Fäst tre 54-tum, 1 tum med 2 tum stavarna på vardera sida på 30 inches, 42 inches och 54 inches upp från marken med hjälp av däck skruvar, centrering var och en mellan 4x4 inlägg. Din arbor är nu klar för användning.