Roman hjälmar historia

Roman hjälmar historia

Roman hjälmar historia

Den romerska armén existens sträckte mer än 1.200 år. Det började som en hård, amatör milis från en liten central italiensk stad, och steg till att bli världens första professionella och standardiserade armé, under regeringstiden av Caesars. Det såg sedan dess normer glida tills det var knappt igenkännlig vid tiden för nedgången av Western Empire. Under denna period, den utrustning romerska soldaten förändrats markant, inklusive hans Galea, eller hjälm.

De tidigaste Hjälmar

Under århundradena när romarna dominerades av sina etruskiska grannar, romarna imiterade dem i många avseenden. Medan etruskerna i sin tur härmade grekerna och sysselsatt korintiska stil hjälmar, hade de också sin egen stil av hjälm, som liknade en spetsig, brons skål. Romarna använde båda stilarna.

Den Montefortino Hjälmar

Hjälmar av typen Montefortino användes av legionärer i mellan den 4: e århundradet före Kristus och 1: a århundradet, en period som täcker storhetstid av den romerska republiken och det tidiga imperiet. Dessa hjälmar var i huvudsak brons krukor med visir.

Galliska Hjälm

Galliska hjälm började göra sitt utseende i 1: a århundradet f.Kr., och användes långt in på 2: a århundradet. Detta gör det klassiska hjälmen av den romerska legionary, som tiden går från slutet av republiken fram till höjden på Empire. Dess utformning innehåller förbättringar som inspirerats av de hjälmar som bärs av de rikare galliska krigare. Det inkluderar skydd för kinderna och på baksidan av nacken.

crests

Bilden av de romerska legionärerna gå i strid bär crested hjälmar är populär i Hollywood epos, men har liten grund i verkligheten. Även om alla hjälmar som används av den mogna romerska republiken och väldet hade beslag för kammar eller plymer, den gemensamma legionary hade dessa endast på omdömen, inspektioner och parader. Som regel, endast centurioner skulle bära en legionär hjälm med ett krön oftare, och av den enkla anledningen att det de behövde för att vara lätta att identifiera sina män.

The Attic hjälm

Roman kommenderar var nästan alltid dras från en rikare rid- eller senatorial bakgrund. Hjälmar baserat på den grekiska loft stil förblev populär bland dessa herrar kommenderar i århundraden, som ofta bar en showier, mer ceremoniella kit än en gemensam legionary, eller till och med en hövitsman.