Hur man startar en Mercedes C-klass utan nyckel

Hur man startar en Mercedes C-klass utan nyckel


Det kan tyckas märkligt för dem som är vana att starta en bil på traditionellt sätt, men vissa biltillverkare kommer med alternativa metoder att använda en nyckel. Mercedes C-klass kräver inte att sätta in en traditionell nyckel i tändningscylinder tack vare en teknik som kallas Keyless-Go. Du använder en SmartKey som passar i fickan och kommunicerar med säkerhetssystemet. En trådlös signal verifierar att du har SmartKey, och du använder en tryckknapp för att starta din Mercedes.

Instruktioner

1 Tryck på insidan av förarsidan dörrhandtaget för att låsa upp dörren. Du måste ha SmartKey i fickan eller inom en meter från dörren för att låsa upp den. Säkerhetssystemet och SmartKey använder en radiofrekvens för att verifiera din rätt att öppna fordonet.

2 Öppna dörren och gå in i Mercedes, stäng sedan dörren bakom dig. Kontrollera att alla dörrar är stängda, eftersom motorn inte startar med något öppen. Också vara säker på att du har SmartKey i fickan fortfarande som startmotor fungerar inte utan det. Systemet hindrar dig också från att låsa dörrarna med SmartKey inuti.

3 Tryck ner bromspedalen helt och håll den där. Om bilen har en manuell växellåda, ställer växeln i neutralläge.

4 Tryck på tändningsknappen en gång för att starta motorn. Du kan nu släppa bromspedalen.