Använder för Malört Herb

Använder för Malört Herb


Malört är en träig örtartade växter som vanligtvis odlas i trädgårdar för sin silver lövverk. Det är naturligt att Europa och även återfinns i Asien och Africa.The anläggningen är vanligtvis en liten, en fot till 3 fot hög buske med små blommor. Bladen är något håriga och anläggningen har en kryddig, behaglig doft. Malört kallas också "Artemesia" och har ett antal av traditionella och moderna medicinska användningar.

malört Förbrukning

Malört används i produktionen av vermouth, vitt vin och absint. Som te, är ört fördelaktigt som en matsmältningen, aptit förstärkare och avmaskning åtgärda. Effekterna av malört har inte bevisats vetenskapligt, men historiskt har det hävdats att det stöd i förbättrad leverfunktion, lindring av dyspepsi, lättnader i gallblåsan funktion, och även hjälper till att påskynda förlossningen. Det bör noteras att det finns någon toxicitet i ört, som det finns i absinthe. Det är väl känt att absint, när de konsumeras i stora mängder, kan orsaka symtom såsom missbruk, hallucinationer och epileptiska attacker.

Malört som topisk applicering

Malört är en effektiv skadedjursavvisande. Bladen krossas till en pasta kan appliceras på huden för att stöta bort loppor och fästingar. Det kan också användas i sängkläder eller lagras lakan för att avvärja mal och loppor. Appliceras lokalt, kan malört hjälpa till med smärta från blåmärken eller repor. Malört som en tvätt sägs hjälpa utslag och även skabb. Det kan kokas och görs till en infusion, som sedan kan läggas i blöt på en kompress och används vid behandling av sår. Återigen, är en stor del av denna information anekdotiska; Därför bör malört användas med försiktighet.

Malaria och cancer

Modern medicin har hittat användningsområden för malört och forskning pågår i dess effektivitet mot cancer. I Afrika är malaria epidemin, med vissa stammar som vuxit resistenta mot huvud botande, kinin. Artemesia infusioner har visat sig vara lika effektivt som kinin och fungerar bra i de fall där sjukdomen är resistent mot farmakologiska läkemedel. I cancer prövningar malört-derivat är en effektiv behandling för illamående och minskning av tumörtillväxt, främst i bröstcancer. Tester och forskning pågår i de potentiella användningsområdena för malört.