Hur man gör Kitchen markis Gardiner

Hur man gör Kitchen markis Gardiner


Kök markis gardiner kallas också café gardiner, eftersom de ursprungligen inspirerad av markiser draperade över trottoaren kaféer. Markis gardiner är placerade på toppen av ett fönster i ett sätt som liknar en gardin kappa, bara utan ruffles. Leta efter tyg i naturinspirerade färger eller breda, klassiska ränder, och välj en fast, tätt vävt tyg för bästa resultat när du gör ditt eget kök markis gardiner.

Instruktioner

1 Mät bredden på köksfönstret och lägg 13 inches till mätningen.

2 Skär en rektangulär remsa av tyg, bredd du bara beräknas med en höjd av 24 inches.

3 Åtgärd 5 inches i, lämnar Fronten gardin formad som en rektangel. Gör 1/8-tums märken på botten och övre kanterna av tyget med skräddaren krita. Lägg tyget rektangel framsidan upp på bordet, och vik ändarna av tyget över.

4 Vik ändarna tillbaka på sig som ett dragspel, en vinkel med 6 inches i botten orörd, och gå rakt upp till fållan vid toppen. Det kommer att likna en bred jacka lapel innan du syr och skär den. Top-söm 1/4 tum från vecket och skär bort överflödigt tyg.

5 Vrid båda långsidorna i 1/4 tum, och sy dem på plats, med hjälp av en lång tråckelsöm på symaskinen, att avsluta råa kanter av tyget. Vänd långsidorna i igen, 3 inches den här gången, och använda en medellång stygn på symaskinen för att avsluta höljena för gardinstänger.