Hur man gör en Jeep stötfångare

Hur man gör en Jeep stötfångare


En jeep är en tunga fordon som bär ett betydande stötfångare. Om du ändrar stötfångaren på grund av en olycka eller enbart genom preferens, med hjälp av en svetsare och några andra verktyg kan tillåta dig att göra en stötfångare som kommer att stå upp till nästan vad som helst. Om du är en Jeep entusiast som är tillräckligt ambitiöst, kan du konstruera, lack och montera din egen personliga stötfångare i metall eller till och med plast. Och i processen, kan du spara hundratals dollar.

Instruktioner

1 Res till din lokala skroten för bitar att använda i byggandet av ditt rikligt. Leta efter lätta aluminium samt bultar och fästen (även kallad ram horn) för att fästa stötfångaren till ramen på din bil.

2 Ta bort ytter Jeep stötfångare och dess monterings bitar. Du kommer förmodligen att behöva en skruvmejsel, skiftnyckel och eventuellt en hammare. Släng inte den gamla stötfångare; rädda de gamla fästen och ställ den åt sidan. Besluta om vilken typ av material du vill använda för ditt rikligt. Du kan använda stållegering, företrädesvis 6-by-3-tums manganstål.

3 Mät original stötfångaren för att bestämma storleken på ditt nya stötfångare. Ta hänsyn till vikt och flexibilitet av dina valda material. Använda en 6-för-3-tums mangan-stålplatta som är minst 1/8 tum tjock och 4 inches bred för huvudstöd.

1 Borra minst 9 hål, på vardera sidan av ramen bultar, 1/2 tum genom stötfångar att fästa Jeep mount. Borra sex av dessa hål i en rak linje i mitten av stötfångaren, bara några inches isär.

2 Fäst stötfångaren jeep ram med hjälp av gamla stötfångare fästen och 4 227gr mutter bultar. Har någon hjälpa dig med att hålla och montering av stötfångaren, som ska hänga något och sträcker sig upp till 6 inches förbi vardera sidan av ramen när den är korrekt placerad.

3 Svetsa stötfångaren fästen och stål stötfångare till jeep ram. Fokus på platser där den gamla stötfångaren montera bultar där ligger, att göra vissa de radas upp med hålen på fordonsramen. Förstärka de yttre konsolerna genom att svetsa rem järn på ytterkanterna.

4 Förstärk etiketter mounts genom svetsning 1/8 tums stål till ramen. Lägga till så mycket stål som önskas, men inte överstiger 6 inches av ytterligare metall: övervikt kan leda till stötfångaren att bryta monteringsbultarna vid körning.

1 Svetsa 1/8-tums stål stöd till botten av stötfångaren, mete stålet så långt inåt som möjligt. Böj båda ändarna av röret på en 90-graders vinkel, så att den följer formen av en regelbunden stötfångaren.

2 Bygg ett fäste med en ojämn bultmönster och dimma ljus fästen eller ett galler vakt. Detta kommer att ge din stötfångaren en edgy look.

3 Prime och måla stötfångaren efter att först ta bort eventuell rost och smuts. Använd ett tunt lager av metall fyllmedel såsom All-Metal för att jämna ut lederna, sedan använda ett par lager av lastbils säng primer, såsom Rhino Foder eller Linex. En stötfångare som detta kommer att sätta 27,2 till 36.3kg. på din Jeep; men den extra vikten kan vara till hjälp i dåligt väder, särskilt snö.