Hur att borra genom golvplattor till en betongplatta

Hur att borra genom golvplattor till en betongplatta


Installera föremål på ett golv täckt med kakel, utan att först ta bort kakel, kräver att du borra genom kakel för att installera allt förankrar objektet kräver. Borrning genom en bricka kan skada brickan i processen, orsaka sprickor eller brott att utveckla, eller kan tråkig borrkronan när du bryta igenom kakel och börja borra mot betongplattan under. För att undvika skador måste du göra justeringar för kakel materiella make-up, välja rätt borrkronan och borrhastighet och förbereda kakel yta innan borra ett hål.

Instruktioner

1 Fäst en diamant bit borrhuvud på en borrmaskin för att borra hål genom tjocka sten eller porslin kakel. Använd en hårdmetallskär för tunnare keramiska plattor.

2 Placera två bitar av silvertejp över plattan i borrspetsen i en "X" mönster för att förhindra att borrkronan från att bryta brickan runt hålet och för att hålla bit från att glida när du börjar borra. Markera bandet med en penna för att styra placeringen av lite.

3 Ställ in borren på låg hastighet, 100 till 200 RPM. Spraya ytan av maskeringstejpen med vatten vid hålets läge. Starta borr och börja borra dig igenom plattan vid hålet plats. Spraya platsen ibland att hålla bit från överhettning när du gör din väg genom plattan. Stoppa borren när du når betongytan under. Du kommer att kunna berätta när borren är genom plattan genom att lyssna efter eventuella förändringar i borr planen.

4 Byt till en slagborr för att skapa ett hål i betongen under kakel, med hjälp av det borrade kakel hålet som en guide för lite.