Instruktioner för en MSR DragonFly

Instruktioner för en MSR DragonFly


Mountain Safety Research (MSR) är en division av Cascade Designs, ett företag specialiserat på utomhus redskap. MSR designar produkter för allvarliga vandrare. Dragonfly är en liten flytande bränsle fältkök för berg matlagning. Det kommer att fungera på vit gas, fotogen, blyfri auto bensin, diesel och flygbränsle, och är utformad för att hålla krukor upp till nio inches i diameter. Enheten består av en bränslepump, vindruta, värme reflektor och ett pryl stack. Bränsle flaskor säljs separat.

Montering

Montering av MSR Dragonfly är en process i tre steg. Instruktionsboken råder användare att först framställa en fullständig flaska av bränsle. För att göra detta, fyll bränsleflaskan tills vätskan når "Stop" linje. Bränslet kommer inte att fungera ordentligt om flaskan innehåller en lämplig blandning av bränsle och luft. Steg två är att inrätta brännaren, en process i fyra steg: vika upp benen, vrid brännaren och bränsleledningsenheten på plats, vika lågan justeringsventilen och placera kaminen i mitten av värme reflektor. Slutligen, fäst kaminen och bränslepumpen.

Användning

Använda kaminen börjar med förvärmning enheten. Att förvärma Dragonfly, öppna pumpstyrventilen på bränsleflaskan. Släpp en halv matsked bränsle, stäng ventilen och tända primer bränsle, halv sked släpps, med veken. Användare som inte vill att deras ansikten smälte uppmanas att vara försiktiga; att citera sidan två av Dragonfly handboken ", en kort fotboll stora låga är normalt." När kaminen värms - detta tar ungefär två minuter - öppna lågan justerings genom att vrida lågan justeringsventilen 82.2 grader C. En blå låga indikerar Dragonfly är redo för matlagning. Använda vindrutan under tillagning rekommenderas.

Dissassembly

Efter att ha avslutats med Dragonfly, bör det tas isär. Vänta tills enheten är sval vid beröring för att undvika en potentiell brandrisk. Se till att alla ventiler är stängda och det finns inget bränsle kvar i pumparna eller rör. Koppla bort bränsleflaska från spisen. Stänga utlösningsventilen tätt och lagra flaskan på ett säkert ställe. Demontera centrala matlagning enhet Dragonfly genom att kollapsa den. Kollapsar Dragonfly är helt enkelt en fråga om att följa monteringsanvisningarna i omvänd ordning.