Vad man ska använda för att hålla Bottom proteser i Place

Vad man ska använda för att hålla Bottom proteser i Place


Proteser fungerar som ersättning tänder när en person har förlorat en betydande mängd tänder på grund av antingen tandköttsproblem eller karies. Både övre och nedre tandproteser kan vara gjord av akryl eller metall. Medan de övre tandproteser i allmänhet hålls genom sugning, i likhet med kraft av en kolv, kan lägre proteser ge dem som bär dem lite problem. Men det finns produkter som kan hjälpa till med passning lägre proteser.

Lägre Protes Fit

Lägre proteser är avsedda att stanna på plats genom en kombination av musklerna i munnen och allvar. Som gravitationen håller lägre protes ner tungan och kinden muskler hjälpa till genom att hålla i den nedre tandprotesen på plats. Även om detta är den avsedda processen för lägre proteser, äldre människor har ofta svårt att hålla sin nedre tandprotesen på plats på grund av försämrade eller svagare muskler och tandköttet åsen. När en lägre protes inte stanna kvar, är det nödvändigt att använda alternativa metoder för att hålla den på plats.

Tandprotesadhesivet Lim

Protes lim eller pasta kan hjälpa till att få en bättre passform med en lägre protes. Protes lim kommer i ett rör och pressas in i den del av den undre tandprotesen som ansluter med tandköttet åsen. Protes lim är den vanligaste typen av lim för att bekämpa en illasittande lägre protes. Protes lim är en over-the-counter produkt som finns i en mängd olika märken, styrkor och smaker.

Tandprotesadhesivet Pulver

Självhäftande pulver är en annan form av protes lim. Pulvret appliceras genom att placera en liten mängd på vävnaden område i hela nedre tandprotesen. Efter pulvret placeras på protesen, skjut protesen på den nedre tandköttet åsen. När pulvret kommer i kontakt med saliv, bildar det ett lim, som sedan håller den nedre tandprotesen på plats. En fördel med att använda självhäftande pulver är att de kan vara lättare att ta bort från tandköttet åsen än lim. Självhäftande pulver är också en over-the-counter-metoden.

Tandprotesadhesivet Liners

Tandprotesadhesivet liners är lövtunna lim liners som är platser inne i nedre tandprotesen. En viktig fördel med att använda liners är att du kan klippa varje liner att passa formen på nedre tandprotesen. Om du funderar på att använda klister liners, är en förutsättning att din lägre protes måste passa väl för att säkerställa att fodret kommer att matcha upp med tandköttet åsen. Självhäftande liners är oftast enkla att ta bort och inte håller sig till tandköttet.