Hur man justerar Big Block Chevy Ventiler på en Solid Cam

Hur man justerar Big Block Chevy Ventiler på en Solid Cam


Vissa prestandamotorer har mekaniska kamaxlar med solida lyftare. De flesta produktions big block Chevy motorer har hydrauliska lyftare. Skillnaden mellan de två är att hydrauliska lyftare är inställda så att det inte finns något spelrum mellan spetsen på ventilen och den ände av vipparmen, men fasta lifter-typ kamaxlar är utformade så att det finns en liten mängd av clearance. Detta belopp är liten - typiskt omkring 0,020 tum - och är samtalsventilspelet. Ventilglapp bör kontrolleras periodiskt och justeras, om så är nödvändigt.

Instruktioner

1 Starta bilen och föra den till normal arbetstemperatur. Den valvetrain måste vara varmt för att noggrant ställa in ventilerna varm lash specifikationer.

2 Stäng av bilen av och se till att det inte kan röra sig. Placera överföring i parken eller i låg växel (om en manuell växellåda) och engagera nödbromsen. Små "klossar" framför och bakom ett däck är en bra säkerhets idé.

3 Släpp motorhuven spärren höja motorhuven och organisera verktygen så att de är lätt tillgängliga. Om det finns utrymme längs fronten radiator stöd, kan detta vara ett bra ställe att ställa in verktyg eller en verktygsfacket. Placera en skyddande filt på målade ytor för att undvika repor eller fördärva.

En fast trådänden klipp för fjärrstartlåset till start och mata omkopplaren upp (underifrån) till sidan av motorn du kommer att arbeta på. Se till att det inte finns någon ström till tändsystemet innan de vidtar växeln. Alternativt, vrid runt motorn från vevaxeln nos med en skiftnyckel.

2 Leta reda på alla slangar och kablar som är anslutna till eller som löper längs eller över ventilkåpor. Koppla ur och ställ dem åt sidan, ur vägen. Identifiera ventilkåpan bultar, och använda rätt storlek uttag för att ta bort dem. Ställ dem säkert undan i en behållare. Lyft ventilkåpan och ställ den åt sidan.

3 Bump-runt motorn med den fjärrstyrda start tills insugsventilen öppnar sedan börjar stänga. Infoga ett bladmått in i fransområdet av avgasventilen. Anteckna bladmåttet storlek som ger rörelse in och ut, men med liten störning. Om det inte är på rekommenderade specifikationer, lossa eller dra åt till de rekommenderade specifikationerna genom att vrida vippan muttern. (Log varje ventil initiala och slutliga lash av cylinder och ventil på papper.) Obs! Vissa rocker arm nötter har en Allen skruven. Detta skruven måste lossas innan du justerar nöt att få korrekt ventilglapp, sedan dras åt efteråt.

4 Bump-starta motorn över så att nu avgasventilen börjar öppna. Upprepa steg 4 för insugsventilen, loggning inledande och justeras lash därefter. Upprepa för de återstående cylindrar och dubbelkolla att alla rocker nuts är säkra. Sätt tillbaka ventilkåpor och ledningar / slangar. Förbereda bilen för drift och provkörning.