Dekorativa Blomkruka Idéer

Dekorativa Blomkruka Idéer


Lera blomkrukor gör för färgstarka, billiga dekorativa projekt. Deras släta, släta ytor och rik terrakotta färg gör en bra bas för flera hantverkstekniker. Du kan fylla de flesta av dessa idéer i en kort tid, så att flera och ge till vänner. Barnen njuta dekorera blomkrukor, vilket gör det en absorberande regnig dag aktivitet.

tätning

I samtliga fall kommer lerkrukor kräver tätning i förväg. Terrakotta är porös, därför kommer fuktavdunstning småningom skada dekorativ yta. Tvätta kruka väl i varmt vatten med en mild tvål. Låt torka ordentligt innan du torkar en vinäger-indränkt bomullstuss över alla ytor, inifrån och ut. Låt grytan stå över natten på ett varmt ställe. Paint interiör och exteriör med två lager av vattenbaserade, platt-yta lack.

Decoupage

Dekorera en blomkruka med decoupage är en enkel, effektiv teknik. Samla en samling bilder. Använda en decoupage lim eller gelmedium att hålla bilderna på plats. Täta med tre lager av vattenbaserad lack. Du kan använda kopior av familjefotografier, viktorianska bilder, svartvita bilder, bilder av djur eller leksaker. Barn älskar att täcka sina krukor i ett upplopp av färgat mjukpapper. Lägg ett band båge eller ens några ståltråd eller fiber för att ge en rustik utseende.

Måla

Dekorativa Blomkruka Idéer


Barnen njuta av målning blomkrukor och det är en verksamhet anpassad till varje åldersgrupp. Om du har förseglade krukor, är den bästa färgen att använda konstnärs akryl. Du kan använda barns akvarell färg på oförseglade krukor som en tillfällig dekoration; det går att tvätta bort när du fördjupa potten i vattnet. Använd en vanlig grafit penna för att beskriva en design på potten före målning.

Knappar, tyg och garn

Utsmyckningar kan kombineras med någon annan teknik eller användas på egen hand. En enkel rad av färgglada knappar limmade runt toppen av potten kommer att se mycket attraktiv. Knapparna behöver vara platt, inte med hjälp av en tjock gel medium eller gips, i vilken du kan trycka på knappar och liknande utsmyckningar. Använd tyg klipp som decoupage eller trim. Om du har överblivna garn, kan du göra en beläggning lim på potten, sedan slingrande garn runt den. Håll dig till en färg eller lägga till i andra färger och texturer.

Pen Designs

Måla en förseglad kruka hela med vit färg. Använd flera lager för att ge en perfekt yta för ritningar. Använd en penna för att rita en slumpmässig, loppy linje hela potten. Tillåter linjen att den skär på platser. Ta en fin nibbed permanent tuschpenna och fyll i slingorna med små mönster. Denna typ av konstruktion kallas ibland "Zentangle" eller "Zendoodle."

Crackle Glaze

Experimentera med dekorationer, såsom knaster glasyr och svamp. Du kan hitta många sådana avslutas vid järnaffärer. Du kan dekorera några krukor som övnings bitar innan man börjar på större projekt.

Andra objekt som Blom

Dekorativa behöver inte begränsas till lerkrukor. Till exempel, om du bryter locket på en tekanna, inte kasta tekanna ut. Borra ett litet hål i basen och du har en iögonfallande blomkruka. Gamla "blomning" boots står högt på trädgård steg, med avslutande växter cascading av dem. Försegla dem för att ge dem längre livslängd. Du kan återvinna många objekt i dekorativa krukor med lite fantasi.