Hur tar man bort repor från min matbordet

Hur tar man bort repor från min matbordet


Matsalsbord få en hel del övergrepp. Barn gör hantverk eller läxor sitter på dem, och middagar orsakar tallrikar, bestick och andra rätter att tappas eller skjutas över träytan. Med tiden, repor utveckla att ge ytan en matt utseende. Om du har ett par märkbara repor, eller hela tabellen slå upp, kan du reparera skadan med en liten trä vård.

Instruktioner

1 Sand ytan av bordet. Om du bara har några repor, sand bara de områden där repor finns. Flytta papperet med träets ådring och arbeta flera inches ut varifrån den faktiska början är belägen. Sand lättare längs kanterna av området så som jämnar ut och smalnar det slipade området upp till ytan av bordet så att det inte skapar ett dopp. Om tabellen är repad över, att slipa hela bordsytan bort repor. Börja med en 300-slippapper för att ta bort målet, sedan byta till en 400-grit att jämna det ännu mer.

2 Torka av bandet ner med en lätt fuktad trasa för att avlägsna damm.

3 Pensla på en bets som matchar resten av trä. Det är bäst att borsta den på en skrot trästycke att kontrollera färgen innan du tillämpa den på bordsskivan. Borsta med säden.

4 Låt fläcken torka och applicera ett andra skikt om det behövs för att göra det mörkare.

5 Pensla på en klarlack när fläcken är torr, efter träets ådring. Låt klarlack torka i flera timmar. Slipa klarlack lätt efter det är torrt, och tillämpa en andra skikt.