Hur man syr en bassinet lock

Hur man syr en bassinet lock


Dekorera ett rum för din nya baby kan bli ganska dyrt. Om du använder en färdigköpta kjol för att täcka ditt barn bassinet kan det lätt kosta £ 19 eller mer, beroende på tillverkaren av kjolen. För att mängden pengar, eller mindre, kan du göra ditt eget barn bassinet lock. Den svåraste delen av att göra ditt barn bassinet täcka kommer troligen att välja tyget färgar att gå på bassinet.

Instruktioner

1. Använd en trasa måttband för att bestämma hela omkretsen på toppen av bassinet. Lägg 2 till 3 inches till denna mätning. Om du vill ha en hel del "samling" i ligg omslag, tillsätt ca 12 mer inches. Den slutliga mått anger hur länge tyget för omslag måste vara.

2 Mät djupet på bassinet från överkanten till nederkanten. Tillsätt 1 tum till denna mätning för att avgöra hur stort tyget måste vara. Om du vill att din luckan för att sträcka sig förbi botten av babykorg kan du lägga till ytterligare inches. Till exempel, om du vill bassinet locket att nå från toppen av bassinet till golvet, kommer du mäta avståndet från övre kanten av bassinet till golvet.

3 Lägg tyget för bassinet luckan på en plan arbetsyta. Du bör ha en lång bit tyg.

4 Sätt i en remsa av elastiskt i den övre kanten av tygstycket. Remsan av elastiskt ska matcha mätningen i steg ett, minus de extra 12 inches. Vik tyget över toppen av den elastiska för att dölja den. Sy en fåll längs den övre kanten på tyget för att fästa det elastiska på plats. Som ni sy den övre fållen, bör du också vara att skjuta tyget längs den elastiska att skapa en samlat utseende.

5 Sy en 1-tums fåll på de återstående tre sidorna av tyget.

6 Ta fållad tygstycket och vira den runt hela omkretsen av bassinet. Använda ett tyg markör för att markera var ändarna av tyget korsar varandra. Märket bör sträcka sig från toppen av tyget till botten av tyget.

7 Ta bort tyget från babykorg och placera det tillbaka på en plan arbetsyta.

8 Placera ett kardborreband på båda kortsidorna av tyget. Kardborrebanden bör anpassas med markeringarna från tyget markör. Om du inte använder den typ av kardborrebanden som har självhäftande baksida måste du sy eller sy banden på plats.

9 Placera ligg skyddet runt korg. Fäst locket runt liggdelen genom att ansluta kardborrband.