Hur man använder mallar med Scribus Page Makeup SoftwareScribus är en fri, öppen källkod sidan makeup program. Det kan jämföras på något sätt till Quark och InDesign, men är inte så robust i vissa funktioner (se Resurser nedan för att ladda ner). När den används tillsammans med Ghost programvara (se Resurser nedan), kan du göra perfekt PDF och Postscript-filer. I denna artikel kommer vi att visa hur man gör dokument med Scribus mallar. Scribus kommer med några gratis mallar och andra kan laddas ner utan kostnad genom att klicka på länken nedan.

Instruktioner

1 Efter nedladdning och installation Scribus och Ghost, dubbelklicka på Scribus programmet. Under Arkiv-menyn, välj Ny från mall. Detta öppnar en webbläsare som låter dig välja de tillgängliga mallarna. Nya mallar som du skapar eller hämta bör lagras i sin egen mapp i katalogen: Scribus / share / mallar.

2 Klicka på mallen för att se egenskaperna hos mallen. Varje mall har olika användningsområden. För varje mall Du kan se storlek, färger seder och annan information. När du har valt en mall, klicka på OK.

3 Om teckensnitten som används när du skapar dokumentet är inte tillgängliga på ditt system, kommer du att ha en möjlighet att ange substitut. Scrolla ner för att se de tillgängliga teckensnitten.

4 Du kan ange ett annat teckensnitt för varje saknad teckensnitt. Du kan behöva ändra dessa typsnitt senare om de val du gör inte passa designen. Du kan välja att göra substitutions permanent för de saknade teckensnitt, om du önskar, och ersättare kommer att användas varje gång den saknade teckensnitt sker.

5 Högerklicka på rubriker och redigera text för att ändra rubriken text. Du kan också få text från ett annat dokument, men med rubriker är det oftast lättare att bara skriva in dina ändringar.

6 Du kan använda GET TEXT för att importera text från en annan sparat dokument i en mängd olika format. När texten är på plats kan du redigera text, vilket öppnar upp Text. I berättelsen redigeraren kan du ändra texten, ändra färg, storlek och typsnitt. Du kan också ändra ledande och radavstånd. Text är ett kraftfullt verktyg.

7 Använda GET IMAGE, kan vi ersätta bilden och använda färgegenskaper för att ändra färgen på textblock. På ett liknande sätt kan vi få bilder. Ändra bakgrunder och justera text för alla sidor i dokumentet, kom ihåg att spara efter varje rad förändringar.