Hur man bygger en elektrisk hundmat Dispenser

Hur man bygger en elektrisk hundmat Dispenser


När du är borta från hemmet under en längre tid, planer måste sättas på plats för att se till att din hund matas. De flesta människor är beroende av vänner och grannar att utföra denna uppgift. Men om du äger en videobandspelare som inte används, timern och motorn inuti den kan användas för att skapa en automatisk hund matare. Den avgörande delen av denna strävan är att skapa systemet med remskivor som kommer att sakta ner höghastighetsmotor och lägga vridmoment. Mängden mat tilldelas tillsammans med en önskad utfodring schema kan ställas in genom att programmera videobandspelaren.

Instruktioner

1 Lossa VCR fallet. Denna utrustning är hög spänning, så det finns några farliga delar. Håll händerna borta från de inre komponenterna för tillfället. Lokalisera komponenterna i strömförsörjningen. Komponenterna strömförsörjnings består av stora kondensatorer och transistorer. De kan även vara på en annan kretskort för att hålla dem åtskilda från allt annat. Använd en isolator för att täcka strömförsörjningen, såsom en plast soppåse eller en musmatta.

2 Leta reda på videobandspelarens trummotorn. Motorn ska vara väl synlig och verkar mycket som en metallcylinder. Ta bort den från dess fäste genom att koppla loss flatkabeln och skruva cylindern moturs. Var noga med att ta bort videobandspelarens fästet.

3 Anslut bandkabeln till motorns anslutningspunkten. Anslut nätkabeln på videobandspelaren till ett vägguttag och tryck på "play". Motorn kommer att snurra på denna punkt. Om det inte finns någon rörelse, se till att det finns en fast förbindelse med bandkabeln och att den sitter ordentligt. När motorn fungerar, tryck på "stop" -knappen och placera videobandspelaren ur vägen.

4 Konstruera en plattform med hjälp av en borr, två bitar av plywood, skruvar och L-fästen. Fäst mindre bit plywood för en fot och större bit av plywood att stå vertikalt. Detta bildar en ram för remskiveenheten och kommer att göra motorn som kan användas för denna strävan genom att minska dess hastighet.

5 Fäst motorn på ramen med hjälp av motorfäste tas från videobandspelaren och en L-fästet. Vara säker på att den vertikala delen av ramen och den roterande delen av motorn är placerade parallellt med på en annan.

6 Borra tre ½-tums hål i ramen. Den specifika platsen av hålen är inte viktigt, men med dem jämnt fördelade är. Genom varje hål, placera en bult och låsa dem på plats med låsbrickor och muttrar. För varje bult, placera ett hjul och låsa dem med muttrar. Hjulen bör kunna lätt spinning men inte glider fram och tillbaka.

7 Skär två 4-tums bitar av PVC-rör. Naven från de två första hjulen kommer att ha delar av röret monteras över dem. Om rören inte passa över näven, använda sig av ett roterande verktyg för att skära ut lite från insidan av varje rör.

8 Gör ett hål i CD spindellocket på sidan nära toppen. Mat kommer att lämnas ut för hunden genom detta hål. Anslut den sista hjulet spindeln botten med hjälp av skruvar. Deponera en liten mängd av torr hundmat på omslaget och placera den på basen av spindeln.

9 Placera en slinga av rep kring det första hjulet och motorn. Använd en bra knut för att säkerställa att slingan är snäva och säkras. På det andra hjulet, placera en annan slinga av sladden och har den lindas runt PVC kopplingen från det första hjulet. Den slutliga sladden slingan kommer att placeras runt den PVC-koppling från det andra hjulet till hjulet med den CD spindeln. Tryck på "play" på videobandspelaren och hela enheten blir. Hundmat kommer att falla ut ur hålet i locket med varje rotation. Om hjulen inte flytta men motorn går, kontrollera slingorna är på lämpliga hjul och är ordentligt åtdragna.

10 Skär en affisch rör längs sin längd för att skapa en ränna. Skär några pappershandduksrullar för att bilda stora, medelstora och små ben. Använda en varm-limpistolen för att ansluta benen till botten av rännan så att den kan vara belägen som en sluttning. Den korta änden tömmer in i hund skål medan den höga änden placeras under CD spindeln.

11 Programmera VCR att spela in på en förutbestämd tid för att ställa upp en utfodring schema. Mängden av hundmat dispens kommer att kontrolleras direkt av hur lång inspelningstid. Eftersom varje modell av videobandspelare är något annorlunda, konsultera dina instruktioner för att fastställa hur man ställer upp för att spela in.