Hur man gör ett mänskligt hjärta Av Pop Flaskor

Hur man gör ett mänskligt hjärta Av Pop Flaskor


Det mänskliga hjärtat pumpar blod genom hela kroppen genom artärer, kapillärer och vener. Hjärtat är uppdelad i fyra avdelningar: rätt kammare pumpa syresatt blod från lungorna till resten av kroppen och vänster kammare bär syrefattigt blod till lungorna. Du kan illustrera hjärtats funktioner med hjälp av pop flaskor för att skapa en modell av det mänskliga hjärtat. Använd flaskorna för att representera kamrarna, färgat vatten för att representera syre eller deoxygenated blod, vinyl slang för att representera vener och artärer och bulldogg klipp att representera ventiler.

Instruktioner

1 Ta bort locken från pop flaskor. Häll ut eventuell kvarvarande vätska, sedan ren och torka flaskorna.

2 Med hjälp av en hammare och spik, stansa hål i alla fyra flasklock. Göra hål tillräckligt stor för en bit av den korta plaströr att passa genom.

3 Anslut två kapsyler tillsammans med en bit av fyra-tums vinylslangen så att topp toppar är vända mot varandra och det finns en tum av slangen mellan dem. Upprepa denna process med det andra paret av lock.

4 Täta hålen i locken med modellera.

5 Med hjälp av din sax, klippa hål i botten av två av flaskorna. Göra hål tillräckligt stora för de skorstenar för att passa genom. Skära liknande hål två inches från toppen av de andra två flaskor.

6 Tråd en bit av 02/11 fot slang genom ett hål i sidan av en flaska. Tryck in röret inuti flaskan, så att den nästan vidrör botten. Upprepa denna process med den andra flaska som har ett hål i sin sido och försegla dessa hål med modellera.

7 Fäst locken på alla fyra flaskor så att slangen i locken förbinder flaskorna med hål i sina bottnar till flaskorna med hål i sidorna.

8 Använda eltejp, tejp flaskorna med hål i botten tillsammans och tejpa flaskorna med hål i sidorna mot varandra.

9 Lägg röd karamellfärg till tillräckligt med vatten för att fylla upp en av varje par av flaskor. Upprepa denna process med blå livsmedelsfärg i den andra flaskan paret. Den röda vattnet symboliserar deoxygenated blod, medan det blå vattnet symboliserar syresatt blod.

10 Clip Bulldog klipp på slangen mellan kapsyler. Klämmorna symboliserar ventiler, som låter blodflödet genom venerna i endast en riktning.

11 Tejpa fria ändarna av din långa plaströr på sidorna av flaskorna med maskeringstejp. Detta kommer att hindra vattnet från sprutar ut och göra en enda röra.

12 Stick dina trattar i hålen i bottnarna i flaskorna. Häll den röda vatten i en flaska med en flaska par, och den blå vatten i en flaska med det andra paret.

13 Ta bort bulldog klämmor för att låta vattnet rinna ner genom rören. Byt ut klippen när vattnet har rest från en flaska till den andra i varje par.

14 Kläm flaskorna som innehåller längre slang. Vattnet kommer att skjuta genom rören, som representerar blod färdas genom artärerna att bära syresatt blod till kroppen eller syrefattigt blod till lungorna.