Grekiska Vas Målning Styles

Grekiska Vas Målning Styles


Grekiska vaser är kanske en av de äldsta typerna av skulpturkonst och är kända för sin särpräglade ornately målade detaljer, som går så långt tillbaka som bronsåldern, i 3,000BC. Det finns ett stort antal av dessa fantastiska lämningar för att studera, eftersom det material som används i keramik lätt kan motstå tidens tand. Detta har gett oss några av de tidigaste klassiska målningar i konsthistorien.

Geometrisk

Geometrisk keramik blomstrade i det nionde århundradet före Kristus. Den började med hårda och repetitiva abstrakta former, som utnyttjar en tung mängd svart lack, och senare omvandlas till en mängd olika djur såsom hästar, hjortar, getter och gäss, vanligtvis förekommer i parallella band. Många konstnärer under denna period undvikas tomrum och fylls ofta med dekorativa linjära motiv.

Oriental Style

Mellan 725 till 600BC, handelsförbindelserna mellan Grekland och Mellanöstern var stark, och den konstnärliga inflytande visade särskilt starkt inom keramisk konst. Denna stil firas mer krökt design och fantastiska varelser, som sfinxer, gripar och sirener. Exotiska växter och blommor var också förhärskande inom design, förekommer oftare än den mänskliga gestalten.

svart Figur

Den svarta figuren stil keramik design var populär mellan 620 till 480BC. Denna stil presenterade snidade silhuetter av djur och människofigurer i den parallella behandlingen av en fris. Före bränning, var siffrorna och motiv appliceras med en slip som skulle bli svart och bakgrunden skulle förbli färgen på lera. Vas målare ledade individuella former genom öppning slip, en teknik som blev känd i Aten, där bevis för första keramik konstnärens signatur erkändes.

Red Figur

Röd siffra målning uppfanns i det sjätte århundradet före Kristus, och snabbt blommat som konstnärer var plötsligt kunna måla direkt på vasen med detaljerade penseldrag, undvika mödosamma carving används flitigt i svart figur. Detta skapade nya möjligheter för att uttrycka anatomiska detaljer och fokusera på perspektiv. De dekorativa motiv på röd siffra vaser förblev färgen på lera, och bakgrunden förvandlas till svart. Detta är den mest populära och igenkännbara stil av antika grekiska vasmålningar.