Hur man bygger en uppfart trä grind

Hur man bygger en uppfart trä grind


Det finns många anledningar till varför du kanske vill bygga en trä uppfart grind. Uppfart grindar förhindra obehörig parkering om du bor i ett trafikområde tung där parkering är ett problem under idrottsevenemang, utställningar eller gemenskap festivaler. De lägger prydnads vlaue till din egendom också. En väl konstruerad grind gjord av kvalitet lövträ, särskilt om det är huggen eller påslagen en svarv för att lägga till ytterligare estetiskt tilltalande, kan lägga hundratals dollar av curbvädjan till landskapsplan. Detta staket montering använder tappförband, förstärkta med träskruv. Vänligen läs resurs i slutet av den här artikeln om tappförband om du inte har klippt dem tidigare.

Instruktioner

1 Bilden visar en enda port, som är bra för en uppfart som är 6 fot bred eller smalare. För en bredare utfart, men behöver du en tvådelad grind eller det kommer att sag. Mäta uppfart bredd. De flesta uppfarter är 12 fot över eller mindre, så att dina grindhalvorna kan vara 4 fot lång med 6 fot bred. Om din uppfart är bredare, justera längden på din grind halvorna därefter. I den här artikeln förutsätter att varje grind halv kommer att vara 4 fot lång med 6 fot bred.

2 Klipp två 1 tum breda, två tum djupt, 3 tum långa tapphål i varje fyra fot lång bräda, 1/2 tum från varje ände, in i två tum sidan. Se till att det är halv tum av trä eller mer i varje riktning från varje tapphål.

3 Skär en tapp 3 inches lång och en tum bred, två inches djup vid varje ände av varje 6 fot lång bräda. Applicera snickarens lim inuti varje spår och över varje tapp. Sätt tappar i tapphål och klämma varje 4 fot med 6 fot gate halv tills limmet torkar i alla fogar över natten.

4 Borra två styrhål 1 1/2 tum från kanten av varje kort gör upp varje gate halv, i de 4 fot långsidorna och sätt träskruvar. Detta säkerställer att även om limmet i skarvarna inte håller, kommer grinden inte lätt isär. Var noga med att försänka skruvhålen så att skruvarna är i jämnhöjd i träet.

5 Använd post hål digger för att göra ett hål två fot djup, på varje sida av din uppfart. Kontrollera post hål placering för att säkerställa att din grind halvor inte överlappar när de är stängda. Ställ inlägg i hål. Fyll tomrum runt stolpen med grus. Blanda betong enligt förpackningens anvisningar. Du kan blanda i en skottkärra, blandning tråg eller plastbehållare. Det kommer att bli lättare att flytta betong från post till post med hjälp av en skottkärra, dock. Fyll varje hål runt varje inlägg med betong. Använd en lod för att hitta den vertikala och spänna stolparna så att de kommer att stanna vertikal tills gjutningen.

6 Fäst grindhalvor till tjänster med hjälp av gate gångjärnssatser. Säker grind med en kedja och hänglås när inte öppna.