hand~~POS=TRUNC Muggar

hand~~POS=TRUNC Muggar


Muggen du använder varje dag för ditt morgonkaffe är ofta en personlig objekt, något som inte delas eller placeras i skåpet med ett halvt dussin identiska utseende dricka koppar. Det är därför en symbol för en personlig mugg är en som är hemlagad, en anpassad skapelse. Anpassa en handgjord mugg att passa genom att välja från en mängd olika former och storlekar, inklusive de material som används för att bilda formen.

Potters hjul

Det klassiska sättet att göra en keramikmugg är att använda en drejskiva att hjälpa jämnt forma koppen. Eftersom bit lera snurrar runt på mitten av drejskivan, använder du dina händer att forma insidan och utsidan av muggen. Efter muggen har sin form, lägga till ett handtag eller mode en konstruktion eller struktur på den yttre eller inre av muggen. Processen involverar att tillåta leran att torka, upphettning av muggen i en brännugn, och sedan glasrutor, som alla hårdnar och förbereder muggen för att hålla drycker.

slab Konstruktion

Du kan också göra en lera mugg utan drejskivan. Detta involverar valsning av en bit lera i en rektangulär platt stycke och skapa en rund skivliknande form för botten. Efter inslagning rektangulär bit runt cirkeln att skapa råna form, nypa ihop bitarna och strategiskt lägga en tunn spiral runt insidan av muggen för att ge ytterligare stöd för sin konstruktion. Denna typ av mugg behöver värmas på samma sätt som dem som skapas på en drejskivan.

andra material

Inte alla hemlagad muggar kommer från lera. Skickliga carvers använda trä för att göra muggar, glastillverkarna använder sin skicklighet för att mode glas och kära, och andra konstnärer mode hemgjorda muggar från tenn eller annan metall. Ändå är ingen av dessa metoder en idealisk projekt för nybörjare hantverkare på grund av den kompetens som krävs för att slutföra ett projekt.

hemlagad Alternatives

En nybörjare kan ha mer tur utforma en hemmagjord mugg från lera snarare än att ta itu med ett projekt med trä, glas eller tenn, men ett annat alternativ är en redan gjort mugg du kan personifiera. Online försäljare och fotocentra i varuhus erbjuder alternativ som gör att du kan använda din egen konst eller fotografi att anpassa en mugg. Ett annat alternativ är att dekorera en vanlig mugg med färgade pennor som utformats speciellt för keramiska ytor. Hantverk butiker säljer vanligtvis sådana markörer och vanligt kaffe muggar att dekorera.