Hur gör sidokollision dörr balkar fungerar?

Hur gör sidokollision dörr balkar fungerar?


När en krasch är ett resultat av en sidokollision, kan dörrbalkar skyddar passagerarna. Utan dörr balkar det finns lite att hålla en passagerare från träffpunkten. Standarden säkerhetsutrustning på de flesta familjebilar innehåller nu sidokrockskydd i dörrar för att ge en säkrare körning.

Dörrbalk funktion

Sidokrockskydd i dörrar är en säkerhetsfunktion i moderna bilar är utformade för att skydda förare och passagerare. När en krasch inträffar, dörrbalkar fungerar genom att absorbera den energi som skapas under kollisionen.

Dörrbalk typer

Sidokrockskydd i dörrar kan vara gjord av stål eller aluminium. Ståldörr balkar resulterar i en tyngre fordon, vilket leder till en mer stabil ram för bilen. Men tyngre bilar använder också mer bränsle och därför ersätts med lätta aluminiumbalkar. balkar av aluminium ger samma typ av säkerhetsdetaljen med lägre vikt gör fordonet mer bränslesnåla och lättare.

Popularitet

Med den ökande storlek och höjd av fordon på väg, inklusive fyrhjulsdrift och skåpbilar, har sidokrockskydd bli en mer populär säkerhetsåtgärd för bilar av alla storlekar. Balkarna ger extra skydd under tillfällen då mindre bilar kan drabbas av ett större fordon.