Hur hänga OSB-skivor

Hur hänga OSB-skivor


Oriented strand board (OSB) är små scrappy bitar av trä från små träd sammanbundna med vattenresistent hartsbindemedel och extrem värme och tryck. På grund av att de vattentäta egenskaperna hos OSB-skivor, är det som vanligen används som undergolvet, sub-tak och ytterväggar i ett hem eller en byggnad. OSB-skivor är otroligt lätt att hänga eller installera på nakna väggreglar eller kala golv och tak reglar, även om du kan behöva lite hjälp att hantera de större bitar av OSB.

Instruktioner

1 Mät form och dimension för det utrymme där du hänga OSB-skivor. De flesta OSB skivor kommer att mäta 8- med 4 fot, så att du kommer att behöva skära ut bitar och speciella sektioner för att gå runt fönster- och dörröppningar i stället för att täcka dessa fläckar. För undergolvet, måste du klippa runt öppna för rör. Du kommer också att behöva göra nedskärningar för att täcka områden är för små för en hel skiva av OSB.

2 Använd mått du behöver för att rita former och storlekar för att skära ut OSB bitar. Använd en vinkelhake att göra 90-graders hörn nedskärningar. Dra alla skärlinjerna som mörka, lätt se blyertsmarkeringar.

3 Använd skyddsglasögon när du klipper ut OSB ark med en geringssåg. Eftersom de större OSB bladen är besvärliga att flytta, har en assistent hjälper dig att flytta arken medan du klipper.

4 Flytta de skurna arken till de avsedda installationsplatser. För att fästa som undergolv, sätta bitarna på plats över golvbjälkarna; för vägg- eller tak bitar, har din assistent eller flera assistenter hjälpa till att hålla den pusselbiten på plats när du fäster eller hänga pjäsen.

5 Rikta in ändarna av OSB-skivor med de väggreglar eller tak- och golvbjälkar, så att ändarna av OSB sitta i mitten av varje bult eller regel. Fäst bitarna på plats med hjälp av en spikpistol. Kör naglarna genom OSB och in dubbarna eller bjälklag i varje ände av styrelsen och hela centrum av styrelsen; Du kan behöva en regeldetektor att lokalisera alla reglar och bjälklag för att spika på lämpligt sätt.

6 Butt nästa lämpligt klippa bit av OSB-skivor mot den första hängde bit och spika den på plats. Fortsätt att placera intilliggande brädor tills du har täckt alla platser där du behöver för att hänga OSB skivor.