Hur man bygger ett kamerastativ

Hur man bygger ett kamerastativ


Stativ att hålla en kamera stadigt och korrekt placerad när du tar bilder. De flesta professionella stativ kan vara dyrt och svårt att bära med sig på grund av sin storlek och vikt. Det är möjligt att bygga din egen stativ för mycket mindre pengar som kommer att bli mycket lättare att transportera. En liten rumpa kompakt och lätt stativ kan konstrueras av styva trådar, såsom klädhängare, vilket ger dig något du enkelt kan placera på vilken yta som helst för att sikta och placera kameran.

Instruktioner

1 Wrap 10 lager av elektrisk tejp runt var och en av de styva trådarna, vilket lämnar två inches avslöjats i ena änden av varje tråd.

2 Böj otäckta ändarna av trådarna i U-formade krokar med hjälp av en tång.

3 Linda eltejp tätt runt den övre änden av en bult strax under skruvskallen, och se till att gängade änden av bulten fortfarande avslöjats. Klipp inte tejpen från rullen ännu.

4 Placera en av trådarna i slutet av bulten så trådens "hook" berör bulten tejp men kroken inte vidrör bulthuvudet. Linda bandet tätt runt bulten och tråd krok; Thee lager runt borde räcka.

5 Upprepa ovanstående steg för de övriga två trådar, och se till att ändarna av alla tre trådar bildar en triangel runt bulten.

6 Tillsätt 10 till 20 flera skikt av eltejp runt den punkt där tre trådar möts, vilket gör att bandet lindas mycket snäv, och sedan skära av bandet från rullen med saxen.

7 Placera stativet på ändarna av trådarna med kolvänden pekar uppåt. Böja "ben" vid den punkt där de möts vid bulten till att positionera stativet och justera höjden. Stativet bör ha en maximal höjd på cirka nio inches vid böjning.