Hur man använder en postural analys Grid diagram

Hur man använder en postural analys Grid diagram


Den mänskliga kroppen är utformad symmetriskt med muskler i ett område av kroppen balansera musklerna i en annan. Kroppen fungerar bäst när den symmetri upprätthålls, men slitage i det dagliga livet förändrar balansen, och vi börjar att klaga på ömma ryggar och värkande leder. En postural analys galler diagram är ett verktyg för att lokalisera problemområden i kroppen och ger ett visuellt hjälpmedel för patientutbildning. Behandling framsteg kan spåras genom att periodiskt upprepa analysen.

Instruktioner

1 Häng lod från taket enligt tillverkarens anvisningar. Avbryta det tre meters avstånd från nätet diagrammet uppradade med den vertikala mitten av diagrammet. Bob bör rensa golvet med ca 1/4 tum. Hoppa över detta steg om den monterade postural analys galler diagram har ett lod och bob redan bifogas.

2 Be patienten att bära kläder som avslöjar kroppens konturer, såsom motion slitage och ta bort skor och strumpor. Instruera patienten att stå mellan lodlinjen och diagrammet utan att röra den ena.

3 Placera patienten vänd bort från diagram för den främre (front) analys. Insidan (mediala) av hennes klackar bör vara axelbrett isär och ett lika stort avstånd på ömse sidor om lodlinjen. Markera sin fot position med färgade band. Hon måste stå på samma plats för varje bild.

4 Instruera patienten att stå normalt. Kiropraktik läkare Dr Erin Ducat betonar: "Det är viktigt att se till att patienten står så normalt som möjligt utan att på konstgjord väg försöker stå upp rak eller anta en" bra position. " Ett bra sätt att hjälpa dem att slappna av är att ha dem ta några steg på plats eller ta ett djupt andetag innan du tar bilden. " Ta en bild av patienten och bestämma om patienten lutar sig åt höger eller vänster genom att referera lodlinjen för att representera en vertikal linje längs mitten av kroppen (midsaggittal planet).

5 Vänd brukaren att möta diagram för bakre (rygg) analys. Be honom att sätta ryggen på hälarna (bakre delen) en lika avstånd från diagrammet. Ta en bild och använda lod för att avgöra om patienten roterar sina armar eller uppvisar andra postural avvikelser.

6 Be patienten att driva håret bakom öronen och vända en sida mot diagram för den laterala (sidan) analys. Den yttre bula på hennes vrist (laterala fotknölen) bör i linje med lodlinjen. Ta en bild och bestämma om hörselgången (hörselgången) ställer upp med lodlinjen.

7 Ladda ner bilder till en dator från en digitalkamera och infoga dem i patientens journaler. Skriv ut kopior, om så önskas, för att ge till patienten. Visa patienten bilderna, om en omedelbar kamera användes och lämna dem i patientens journaler. Diskutera resultaten med patienten. Båda metoderna kommer att ge en visuell rekord, så att patienten kan se hans framsteg när han arbetar genom behandlingsprogram.