Hur man läser en Yamaha motorcykel VIN-nummer

Hur man läser en Yamaha motorcykel VIN-nummer


Om du behöver köpa delar för din Yamaha motorcykel eller om du vill ringa en motorcykel butik för att få information om reparation, måste du veta hur man läser fordonets identifieringsnummer (VIN) på din cykel på rätt sätt. Det kan också vara intressant att veta vad det betyder för din egen referens. Det kan verka som en enkel uppgift, men det kan vara svårt, särskilt det första steget - att hitta den. Inte alla cyklar har VIN på samma ställe, och äldre cyklar "siffror kan vara svåra att läsa på grund av slitage.

Instruktioner

1 Hitta VIN på din motorcykel. Om du har en traditionell motorcykel, det kommer att vara på den högra sida av styrspindeln, precis under styret. Om du har en skoter, kontrollera stammen. Om det och rsquo; s inte det, kommer det att vara på en metallplatta fäst vid ramen.

2 Kontrollera att ingen av siffrorna saknas VIN. Alla Yamaha motorcyklar tillverkade efter 1982 har 17-siffriga Vins. Om din verkar vara kortare, några av siffrorna förmodligen har avtagit. Gnida de luckor i VIN med sidan av en krita.

3 Bestäm vad din VIN menar med ordningen på tecken. Det första tecknet kommer att tala om var din motorcykel görs. "1" eller "4" betyder det amerikanska gjort; "2" betyder Kanada; "3" betyder Mexiko; och Japan, Korea, England, Tyskland, Italien och Brasilien är "J", "K", "S", "W", "Z" och "9" respektive. Det andra tecknet representerar tillverkaren. Alla Yamaha cyklar bör ha "C" där.

4 Hitta den tredje siffran, som identifierar division som tillverkade den.

5 Hitta siffror fyra till åtta, som identifierar funktioner i cykeln.

6 Hitta nionde siffran, som är en säkerhetsnyckel för att säkerställa att VIN är giltig.

7 Hitta den 10: e siffran, som anger årsmodell. Dessa siffror köra "J" genom "Y" för 1988 till 2000 och sedan byta till ett numeriskt systemet.

8 Trans de sista sju siffror enligt följande: Siffra 11 är anläggningen där cykeln var sammansatta; Siffrorna 12-17 betyda i vilken ordning cyklarna kom av monteringsbandet.