Hur man stoppar sugen sockerhaltiga livsmedel

Hur man stoppar sugen sockerhaltiga livsmedel


Sugen godis liknar ha en tobaksberoende: Varje kräver en hel del viljestyrka att sluta. Sugen sockerhaltiga livsmedel kräver också att bryta en vana. Räkna ut vilken tid på dagen du mest känner behov av sötsaker. Finns det något speciellt som händer att utlösa detta behov av en chokladkaka? Är du upprörd, arg eller ledsen när du når en bit av kakan? Hitta mönster, och suget efter sockerhaltiga livsmedel kan styras eller stoppas.

Instruktioner

1 Ta en dag i taget. Bestäm dig att du inte vill eller behöver konsumera godis för en dag. Försök att hålla dig bort funderar på att ha öknen eller en bit choklad efter lunch eller middagstid. Har ett glas mjölk i stället, eller en kopp kaffe och några skivor hårdost. Proteiner kommer att hålla dig från att vara hungrig och uppfylla behovet av att ha något att mumsa på.

2 Ät en välbalanserad måltid som innehåller proteiner, stärkelse, grönsaker och öken. Proteinerna hålla ditt blodsocker normalt så att du inte har lust att äta godis som en pick-me-up eftermiddagen. Spara frukten från lunch för att äta vid den tidpunkt du brukar njuta av sötsaker som ett mellanmål. En stor frukt att njuta av vid den här tiden är en kopp frukt cocktail eftersom det tar tid att äta och har en naturligt söt smak med några klunkar saft i koppen.

3 Börja dagen med en välbalanserad frukost. Om du börjar dagen med ingenting mer än en kopp kaffe, kommer din blodsockernivå sjunka förmiddagen. Det är när du kommer att längta efter något sött. Ändra ditt ätande vana, och du hittar behovet av sockerhaltiga livsmedel minskar.

4 Se upp för när och varför du har detta socker sug. Har du varit besviken på något du hade hoppats skulle hända? Känner du dig ledsen eller ensam? Är du i behov av ett fåtal dag semester, eller har du gått upp i vikt och du känner dig äcklad med dig själv? När du hittar den trigger, blir det lätt att hitta ett sätt att ta itu med cravings för sockerhaltiga livsmedel.

5 Borsta tänderna och gurgla med en stark - inte söt - munvatten efter att du har ätit en måltid. Ta bort smaken av mat från munnen genom att borsta tungan samt kommer att bidra till att minska dina cravings för sötsaker.