Vad är filändelsen zi?

Vad är filändelsen zi?


Ett e-postmeddelande är en fil som har lagts till i e-postmeddelande och skickas sedan tillsammans med meddelandet så att meddelandets mottagare kan hämta och komma åt filen. Ett antal filtyper i samband med e-postbilagor, inklusive några som använder .zi filändelsen.

Identifiering

En fil med Zi filändelsen är känd som en omdöpt zip-fil. Zi filer innehåller en fil eller grupp av fält som har genomgått komprimering eller mindre. Kompressionen gör den fil som ska skickas snabbare via e-post och även att ta upp mindre utrymme på en hårddisk eller skiva.

Källa

Zi filer är typiskt initialt sparas med ".zip" filändelsen och därefter ändras av en användare eller ett program programmet till ".zi" filändelsen. Anledningen till förändringen är i allmänhet att tillåta filer som ska skickas från en person till en annan via e-post när antingen avsändaren eller mottagaren använder en e-postprogram som inte stöder .zip-filer som bilagor till meddelanden.

Tillgång

För att komma åt en fil med .zi filändelsen först manuellt ändra namnet på filen genom att klicka på den och ersätta den ".zi" med ".zip". Du kan sedan använda alla program som kan stödja .zip förlängning för att öppna filen. Program som är kompatibla med .zip-filer inkluderar Smith Micro StuffIt Deluxe 2010 för Windows och Mac, Corel WinZip för Windows och packa upp för Linux.

Varning

E-postbilagor kan ibland innehålla virus eller andra skadliga filer, varnar PCMag.com. Av denna anledning, vara försiktig när du hämtar .zi filer, särskilt när du får en från en avsändare du inte är bekant med.