Hur man gör en runda metallburk

Hur man gör en runda metallburk


Många föremål av tenn föddes ur nödvändighet. För tidig plåtslagare, skapar redskap och andra vanliga objekt från en metall som var lätt att arbeta vidare med de mest grundläggande verktygen, var svaret på många problem. Eftersom tenn är så lätt att skära kartong, med en lödkolv och en stadig hand är det ganska lätt att göra din egen konservburk.

Instruktioner

1 Rita en cirkel på det pappersformat du vill botten av den runda metallburk att vara. Klipp ut papper cirkel.

2 Tape cirkeln till tenn. Trace runt cirkeln med den skarpa punkten i syl eller ishacka.

3 Ta bort papperet och skär cirkeln av tenn arket längs den spårade linjen. Tenn snips görs för att skära tenn, men med hjälp av vanliga sax kommer att ge dig bättre kontroll och vanligtvis en mjukare kant. Skär tenn Kommer tråkig sax snabbt.

4 Platta tenn cirkel med kavel för att hålla kanterna från curling.

5 Mät omkretsen på cirkeln. Skär en rak remsa av tenn ca ½-tum längre än denna mätning och lika bred som den färdiga höjden på burken. Bredden på denna remsa beror på hur lång den färdiga burken måste vara.

6 Lägg en jämn och stark överkant till burken med "Hemming." Använda kanten av bordet för att göra en rätvinklig krök i detta kanten på tenn. Vik den över och helt platta med kavel.

7 Curve tenn remsan att passa runt tenn cirkeln.

8 Rengör ytan av tenn genom att lätt borsta den med fin stålull. Lodet kommer inte följa om det finns några fingeravtryck på tenn.

9 Lay kretsen av tenn på toppen av kroppen av burken. Applicera lödpasta till ett litet område av de två ytorna är förbundna med varandra. Värm detta avsnitt genom att röra den med spetsen på järn.

10 Håll de två kanterna tillsammans; nära nog för att hålla kanterna beröring, men inte så nära att du känna värmen kommer från järn. Tryck på änden av kabeln till den uppvärmda ytan tills lodet smälter. Hålla spetsen på järn så att den vidrör båda ytorna samtidigt för att smälta lodet mellan dem.

11 Ta bort järn från tenn. Fortsätt att hålla de två delarna tillsammans i några sekunder tills lodet svalnar och hårdnar.

12 Gå vidare till nästa avsnitt för att fästas och upprepa. För att göra en vattentät kan en heldragen linje av lod måste vidtas för att skapa en tätning mellan de två sektionerna. Om detta är en dekorativ burk, är det bra att lämna luckor mellan lödpunkter.

13 Helt fästa bottnen av burken till sidorna. Löd den sida av burken tillsammans på samma sätt längs den öppna, överlappande kanten.