Hantverk med keramiskt pulver

Hantverk med keramiskt pulver


Keramiskt pulver är relativt lätt användning. När du blandar pulvret med vatten och en bindande element, såsom lera, är du kvar med en mycket formbar lera-typ material som är perfekt för att skapa keramik och andra typer av hemlagade gåvor. Barnen kan njuta av att använda materialet lika mycket som vuxna, vilket gör det perfekta svaret på en regnig dag. Med några grundläggande tips och enkla idéer för att komma igång, kan hantverksbringande verksamhet med hjälp av keramiskt pulver vara mycket roligt.

Börja med grunderna: En fruktkorg

Hantverk med keramiskt pulver


Ett av de enklaste saker att göra med hjälp av keramiskt pulver är en fruktkorg. Det är viktigt att skapa en blandning som har rätt typ av konsekvens så att fruktkorg varar länge. Lika stora mängder av keramiskt pulver som blandas med porslinslera och limmet är den bästa kombinationen för en keramisk farkost av detta slag. Forma degen i den form du vill att din fruktkorg att ta. Detta kan vara en cirkel, en oval, en trapets eller ens en triangel om du funderar på att skapa en riktigt modernt utseende fruktkorg. Dekorera kanterna på fruktkorg med olika frukt former eller blad. Du kan köpa formar för att hjälpa dig att skapa dessa dekorationer eller skapa dem från grunden. När alla dekorationer har släppts ut på fruktkorg, ta dina färdigheter till en högre nivå genom att använda olika typer av vassa instrument för att dra design och mönster på din fruktkorg också.

Häftiga idéer för keramiska hantverk gåvor

Hantverk med keramiskt pulver


Det finns ett enormt utbud av gåvor som kan göras från keramiskt pulver. För födelsedagar, bröllopsdagar och andra speciella tillfällen, sätta dina kreativa talanger att arbeta. Nära och kära kommer att uppskatta den speciella tankar. Kylskåpsmagneter är lätta att göra och de tar inte upp något utrymme. Pen står och andra former av stationära organiserande objekt är bra för vänner och familj med kontor positioner i arbetet. Om din älskade är en dab-hand i trädgården, överväga att skapa kruka en anläggning från keramiskt pulver och måla det med en design som du vet kommer att tilltala hans eller hennes natur.

Tips för att måla keramik

Hantverk med keramiskt pulver


Det är mycket roligt att måla keramik du skapar, men det är viktigt att följa några grundläggande tips om hur man målar på toppen av detta material i syfte att uppnå de mest önskvärda resultat. Tvätta keramiska hantverk med såpvatten innan målning. Detta tar bort feta fingeravtryck. Se till att du torka ytan noga och att du endast använder vattenbaserade färger, liksom akryler. Kom ihåg dock att ju mer vatten du ansöka till färgen, den svagare och mer transparent kommer det att bli. Ett bra sätt att skapa pastellfärger är att applicera ett lager av vit färg först och sedan ett andra skikt av din valda färg på toppen. Penslar är perfekta verktyg för att måla på keramik, men det finns ingen gräns för hur kreativ du kan vara. Försök att måla med svampar, bomullspinnar och scrunched upp tyg för att se vad specialeffekter kan uppnås. Om du är lite nervös om din design, praktik först på en bit av keramik.

Saker att vara medveten om

Hantverk med keramiskt pulver


De viktigaste sakerna att vara medveten om när man arbetar med keramiskt pulver är att du måste arbeta ganska stadigt eftersom materialet kommer successivt att torka ut med tiden. Torkningsprocessen är inte ögonblicklig. Du kommer att ha ett stort antal timmar innan materialet sätter fullständigt och därför under denna tid du kan lägga alla dekorationer till din skapelse som du väljer. Du kommer också att ha gott om tid att rita mönster och design på den faktiska ytan av farkosten själv. Som sagt, det är fortfarande bäst att ha allt förberett i förväg, inklusive alla mönster du tänker använda, så att du inte sluta med en torkad keramisk farkost med halvfärdiga konstruktioner eftersom du inte var tillräckligt snabb under skapandeprocessen.