Hur man avkoda Datamatrix streckkoder

Hur man avkoda Datamatrix streckkoder


Endimensionell randiga streckkoder används på alla kommersiella produkter men successivt ersättas med tvådimensionella Datamatrix koder. Denna nya form av streckkoden kan koda mycket mer information, och kräver en lägre kontrastförhållande för enheter för att läsa den. Förmågan att avkoda 2D streckkoder ger omedelbar, universellt överlåtas digital information om allt från kontaktuppgifter till e-postmeddelanden och webbadresser.

Instruktioner

1 Använd din smartphone kamera för att ta en bild av datamatrisen koden. Fyll så mycket av bilden som möjligt med koden, samtidigt som det i fokus.

2 Installera en datamatris avkodningsprogrammet på din smartphone och ladda bilden av streckkoden. Vissa program kan få tillgång till smartphone kamera, så att du kan fånga en bild av streckkoden direkt i programmet.

3 Följ programmets instruktioner för att avkoda den information som lagras i datamatrisen. Detta kommer ofta att utföras automatiskt så snart koden har erkänts.

1 Hitta webbadressen till en datamatris Bilden finns på en webbsida. Högerklicka på bilden och välj alternativet för att kopiera dess URL från webbläsarens snabbmeny.

2 Klistra in datamatrisen koden URL i en online avkodnings tjänst som ZXings Decoder online eller Snap My Info.

3 Följ tjänste instruktioner för att avkoda den information som lagras i datamatrisen. Detta kommer ofta att utföras automatiskt så snart koden har erkänts.