Hur Vattentät duschväggar

Hur Vattentät duschväggar


Ett sätt att vattentäta duschväggar är att passa dem med keramiska plattor. Duschen kakel processen är identisk med kakel andra golv och väggar i huset, vilket inte är svårt om du vet vad du gör. Tätskikt duschväggar med kakel tar bara en helg tid på mest.

Instruktioner

1 Mät väggarna med ett måttband för att beräkna hur många plattor du behöver.

2 Blockera golvbrunnen med tejp eller en trasa för att förhindra skräp från att falla in.

3 Täck disk, skåp, och marken runt duschkabin eller badkar med ett skikt av plast liner för att skydda repor på exponerade ytor.

4 Placera plastfilmen över badkaret. Om du har en kaklad dusch golv och vill behålla plattorna, skydda det också.

5 Stäng av ventilen på huvudvattenledningen. Ta bort varje dusch eller badkar fixturer för att exponera bara rören. Detta gör det lättare att passa cementplattor och kakel. Linda en trasa runt utstickande rör för skador skydd under arbetet.

6 Skrapa bort bruket så mycket som möjligt, med hjälp av en mejsel, om du byter ut brickor på dusch golvet. Bända loss plattorna med en mejsel. Använd en hammare för att bryta brickan om det verkar fastnat.

7 Skär cementplattor med en cirkelsåg för att passa väggar och inventarier runt dusch. Cementväggplatta bör vara 1/4 eller 1/2 tum tjock.

8 Applicera tunn-set murbruk till cementplattor, med hjälp av en spackel. Förankra cementplattor till duschvägg. Fäst cementplattor till befintliga duschvägg med en hammare och galvaniserad spik på sex-tums mellanrum. Cementväggskivan är att stödja vikten av plattorna. Dessutom bör fukt sippra genom bruket skulle cementplattor fungera som en vattenbarriär, skydda befintliga gips.

9 Applicera tunn-set murbruk till cementplattor, skapa 1/4-tums åsar med en tandspackel. Sticka 3 fot med 3 fot i taget.

10 Placera brickor på cementplattor genom att tillämpa ett visst tryck, vilket gör att plattorna är platt och nivå på väggen. Utnyttja L-torget när du placerar brickor på hörnpositioner. Använd en nivå för att kontrollera inriktning på de yttersta plattraderna. Torka bort överflödigt murbruk med en trasa.

11 Markera kakel portioner till skäras i udda former, med hjälp av en penna. Skär kakel med en våt såg att överensstämma med formen runt hinder.

12 Lägg cementplattor till duschgolvet om du byter ut dem. Proceduren är identisk med den för väggplattor men utan cement väggskivan. Vänta minst 24 timmar för plattorna att ställa.

13 Applicera fogmassa i kakelfogar, med hjälp av en injekteringsbruk flyta. Omedelbart avlägsna överskott injekteringsbruk med en golvskrapa och rengör kakel med en trasa.

14 Använda vattenavvisande täta där badkaret och plattor möts, eller runt dusch golvet där den möter kakelvägg. Sätt tillbaka inventarier till rören och slå sedan på ventilen vid huvudvattenledningen.