Hur man gör en medeltida Hat

Hur man gör en medeltida Hat


Medeltiden är en historisk tid som fortfarande är allmänt refereras. Många människor har fester och sammankomster med medeltida teman eller njuta av att klä upp med dräkter från den tiden. Det finns olika typer av medeltida dräkter, inklusive grundläggande tunikor eller bonde klänningar. Men med de flesta medeltida dräkter har en hatt som hänför sig till kostym. Om du kastar en medeltida tema parti eller delta i en, behöver du en hatt för att göra din kostym. Du kan skapa din egen hatt med några material som vanligen finns på hantverk butiker för en låg kostnad.

Instruktioner

Jester hatt

1 Placera en bit av båten skum på en plan yta. Använd en penna för att rita en lång och smal likbent triangel. Basen bör vara en tum bred och de två återstående sidorna måste vara lika långa.

2 Skaffa mätningen för omkretsen av huvudet med ett måttband. Använd sax för att klippa en remsa av båten skum som är 2-inches bred och 2-inches längre än huvudet omkrets.

3 Rita och klipp ut flera ytterligare trianglar från båten skum genom att använda den första triangeln som en mall.

4 Värm upp en limpistol. Placera remsan på en plan yta horisontellt. Limma bottenpartiet av trianglarna längs insidan av bandet med en liten mängd lim. Om du inte har tillräckligt med trianglar, skär ut ytterligare bitar tills du har täckt hela remsan.

5 Böj bandet för att bilda en cirkel och limma ändarna av cirkeln för att bilda The Jester hatt. Testa gycklare hatt genom att placera den på huvudet för att säkerställa att det passar ordentligt.

6 Fäst klirrklockor till spetsen på varje triangel med en liten mängd lim. Tillräckligt med tid för limmet torka. Läs etiketten för att bestämma limmet allokerade torktid.

One-Horned Henin

1 Böj och vik kortet lager för att bilda en kon som passar över huvudet.

2 Sätt fast de två kanterna på papper tillsammans med häftklamrar. Säkerställa att det finns ett litet hål i den spetsiga spetsen av hatten.

3 Klipp från botten av hatten med en sax för att kanten är jämn.

4 Värm en limpistol på den lägsta inställningen. Täck koniska hatt med det önskade sammetsmaterial. Säkra sammet till kon med lim. Trimma bort överflödigt material med en sax.

5 Klipp en remsa av breda band med sax för att passa runt den nedre omkretsen av din hatt. Fäst bandet till sammet med lim.

6 Dekorera återstoden av hatten med ädelstenar, strass eller pärlor såsom önskas. Hot-limma dekorationer till hatten.

7 Samla skira tyget och infoga en ände genom toppen av koniska Henin hatt. Tillämpa varmt lim till slutet av tyget inuti hatten för att fästa tyget till hatten.

8 Varmt lim en ände av ett snöre på insidan i botten av hatten. Placera hatten på huvudet. Mäta mängden strängen behövs för att gå från den ena sidan av hatten till motsatt sida samtidigt som passerar under hakan. Strängen kommer att hålla hatten på plats på huvudet. Skär strängen till lämplig längd och varmt lim den fria änden på insidan av hatten. Tillräckligt med tid för limmet att ställa in.

9 Placera hatten på huvudet och ordna det stora material så det faller ner på baksidan av huvudet och runt axlarna.