Hur man skriver en domstol rapport uppsats

Hur man skriver en domstol rapport uppsats


Om du försöker att tjäna en examen i juridiska tjänster, kommer du förmodligen att bli ombedd att sitta i på rättsfall någon gång under studietiden. Skriva en rapport om ett av dessa fall är det viktigt att lära sig. Tänk på denna rapport som lite mer än att beskriva vad som hände i rättssalen på dagen du besökt, sedan lägga till din egen personliga insikt i slutet. .

Instruktioner

1 Välj en dag att sitta i domstol. Klä professionellt. Anländer tidigt för att få en plats i de två sista raderna i rättssalen, som är åskådaren sektionen. Notera vad du observera så exakt som möjligt. Försök att notera nyckeltalen i fråga och deras roller som rättslig drama utspelar sig framför dig. Försök till höger ner en del av diskussionen, särskilt de viktigaste punkterna i det enskilda fallet. Se till att rapportera domen, om det finns en, och reaktionen hos dem i courtroomafterward.

2 återvända hem med dina anteckningar. Skapa sex avsnitt i rapporten: Översikt / Sammanfattning, Åtal, försvar, atmosfär, Bedömning och analys. Skriv ut en översikt för varje avsnitt innan du börjar skriva uppsatsen.

3 Börja översikten / sammanfattningsavsnittet med ett stycke eller två som sammanfattar fallet, som svaranden var och varför han eller hon var inför rätta. Använd ett stycke för att helt enkelt beskriva rättssalen och hur det kändes att vara där. Presentera hela fallet ur åtal och försvar i de följande två avsnitten. Dessa två sektioner bör vara hjärtat i din papper och bör detalj varje sida presentation till domaren. Rapport domen i högst ett stycke. Sedan skriva din analys av ärendet. Detta är den del att sätta dina tankar ner, och vad du tror att åtal eller försvaret kunde ha gjort annorlunda, eller vad du skulle ha gjort om du var i deras skor.

4 Titta tillbaka genom din uppsats och åtgärda eventuella grammatiska fel du hittar.