Processen för att ta bort stora mullvadar hos barn

Processen för att ta bort stora mullvadar hos barn


Födelsemärken är en ansamling av hudceller som skapar en utskjutande lesion på en persons hud. Moles förekommer i alla människor i alla åldrar. De flesta av dem är godartade i naturen, men vissa mol kan vara cancerogena. Vissa mol kan kräva operation, men andra kan tas bort av en läkare med enklare metoder.

Rengöring och desinficering

Innan mullvad borttagning händer, kommer en läkare rengöra området runt mullvad med ett desinfektionsmedel. Detta tar bort all smuts eller bakterier som kan vara runt mullvad och kan orsaka ytterligare irritation eller infektion under borttagningsprocessen.

Rakning

Vissa mol kan enkelt tas bort genom att raka mullvad med en specialiserad rakkniv. Mole måste utskjutande ut och inte vara plan för rakning för att vara effektiva. Ofta kommer läkaren att undersöka avskurna mullvad för att avgöra om det finns några cancerceller i mullvad.

Kemisk eller värme Burns

Om rakning inte är möjligt, kan läkaren använda en kemisk lösning som kemiskt bränner bort mullvad. En möjlig kemisk lösning är salicylsyra. En annan lösning är att använda en cauterising medicinsk anordning för att bränna bort mol med hög värme.

Kirurgi

Kirurgi är den sista och sista process som kan ta bort en stor mullvad. Det är effektivt i synnerhet om mol är djupt i huden och kosmetiska tillämpningar behövs för att läka såret. Ett antal av de tidigare uppräknade processer kan vara involverade i den kirurgiska processen, dock, är borttagningen tillräckligt omfattande för att kräva sömmar. Vissa läkare använder en laser för att ta bort mol med sällade noggrannhet.