Hur man ansluter en Samsung TV till en dator

Hur man ansluter en Samsung TV till en dator


Internet erbjuder många möjligheter att titta på filmer, tv-program, filmer och mer att allt skulle se bättre ut på en TV. Samsung-tv nu med ett sätt att koppla upp datorn till TV: n, så att du kan se hela skärmen på den stora skärmen. Detta åstadkoms med antingen DVI eller VGA-portar och kablar. Om dessa portar inte är närvarande finns ofta adaptrar tillgängliga för att göra anslutningarna.

Instruktioner

1 Leta reda på VGA eller DVI-portar på datorn och Samsung TV. På en bärbar dator VGA-porten kommer att vara på en sida och kan kännas igen av sina tre rader med fem hål. Porten är i form av ett upp och nedvänt trapets. DVI-porten identifieras med tre rader om åtta hål till vänster och en horisontell linje till höger. På baksidan av TV hamnen kommer att se samma sak och har ett hål på vardera sidan för att skruva i VGA eller DVI sladd.

2 Köp en VGA eller DVI-kabel som är tillräckligt lång för att ansluta från datorn till baksidan av din Samsung TV bekvämt. Den kortaste kabeln är omkring fem fot lång. Få en 10- till 20-fot långa kabeln om du vill sitta på soffan och använda anslutningen. Lokala elektronikaffärer och online auktionssajter säljer dessa kablar ganska billigt.

3 Anslut kabeln till datorn. Kabeln kommer att ha skruvar på båda sidor av varje ände av kabeln. Helt skruva loss skruvarna på slutet du planerar att ansluta till datorn om din bärbara dator inte har en plats för skruvarna. Om du använder en stationär dator, skruva anslutningen på plats.

4 Fäst kabeln till Samsung TV. Skruva portarna på plats.

5 Anslut ljudkabeln för ljud. Detta kommer att vara i form av en Y. ljudutgång på ena sidan är för datorns hörlursuttaget. Den andra änden har två domkrafter, röda och vita, som skall anslutas till motsvarande röda och vita portar på baksidan av TV, bredvid DVI eller VGA-port du använder.

6 Slå på TV. På Samsung fjärrkontrollen genom att klicka på "TV" -knappen, som vanligtvis är under strömbrytaren. Detta bör ta dig till datorskärmen. Resolutionen kommer att vara lite annorlunda eftersom det försöker passa in allt på skärmen, men när bilderna laddas kan du använda musen och tangentbordet som vanligt. Dessutom kan det finnas en "Input" eller "Source" knappen kan du trycka på för att få PC alternativet för att visa.