Hur man undervisar de franska Numbers 1-100 barn

Hur man undervisar de franska Numbers 1-100 barn


Barn lär sig främmande språk med mycket större lätthet än vuxna, eftersom deras sinnen är programmerade att absorbera och förvärva språkkunskaper när de är unga. På grund av detta, kan lära barn språk såsom franska förse dem med färdigheter som kommer att stanna hos dem hela livet. Från och med grunderna, såsom siffror, inte bara lär dem hur man räknar på ett främmande språk, men också ger dem byggstenar för att lära sig mer komplicerade aspekter av språket senare.

Instruktioner

1 Lär nummer ett till 10. Dessa siffror kommer att bli byggstenar för lärande större antal, så att de kommer att vara viktigt för barn att veta. Förstärka undervisningen av talen ett till 10 för att säkerställa barn komfort med dem. Presentera siffrorna till barnen genom att vrida dem i spel: genom att spela hide-och-söka med barn, räkna till 10 på franska medan de döljer sedan ha dem göra det när det är din tur att dölja, till exempel. De praktiska användningsområdena för de siffrorna kommer att bli tydligare, befästa kunskapen i ditt barns hjärna. Räkna spel kan också fungera bra, särskilt för äldre barn. Ett exempel är en-två-tre spel, där barn räkna ut genom att plocka antingen en eller två siffror som följer på den sista barnet (till exempel, säger en och två första barnet och andra barn kan antingen säga tre, tre och fyra, eller tre, fyra och fem), med den första personen att gå förbi 10 vara ute.

2 Lär siffrorna 11 till 20. Dessa siffror är starkt beroende av siffrorna ett till tio, så se till att barn är bekväm med de grundläggande siffrorna innan införandet av dessa nya siffror. Eftersom siffrorna är alla uppbyggda på olika sätt (till exempel, är 11 onze medan 18 är dix-huit), fokusera på enskilda nummer och komma med strategier och spel att komma ihåg var och en. Till exempel har en 11-tema dag där eleverna plocka ut saker som använder nummer 11 (november månad, ett paket tuggummi med exakt 11 pinnar) och konstruera meningar om dem. testa då deras kunskap genom att kombinera objekt som varierar i antal för att stärka sina befogenheter återkallande.

3 Lär siffrorna 21 till 69. Dessa siffror följer mer grundläggande regler än siffrorna från 11 till 20 och så bör ta mindre tid att lära. Fokus på orden för 20, 30 och 40 och så vidare, eftersom siffrorna helt förlita sig på denna konstruktion (till exempel, 30 är trente, medan 33 är trente-trois). Markera undantag från denna konstruktion, som är tillägget av ordet "och" i valfritt antal slutar i en. Till exempel, 31 är trente-et-un.

4 Lär siffrorna 70 till 100. Eftersom dessa siffror har fler undantag från de regler än de andra numren, bör de undervisas separat. Det viktigaste undantaget är 70-talet och 90-talet, som inte följer normala konstruktioner för siffror. På franska, ett antal som 40 eller quarante, kommer direkt från ordet för fyra, eller quatre. Men 70 på franska är faktiskt soixante-dix, eller "60-10" direkt översättas, och de andra siffrorna i 70-talet följer också detta mönster (soixante-onze, till exempel, är faktiskt 60 plus 11 eller 71). På samma sätt är 90-talet konstruerade som quatre-vignts, eller 80 (även om mer direkta översättningen är faktiskt "fyra gånger 20), plus oavsett antal i tonåren du behöver. Därför är 94 faktiskt quatre-vingt-Quatorze, eller fyra gånger 20 plus 14. Förstärk matematiska kunskaper som behövs när du undervisar dessa lärdomar för att undvika förvirring.