Steg-för-steg vika papper Dragons

Steg-för-steg vika papper Dragons


Vika papper, även kallad origami, gör en vanlig bit papper i en mängd olika djurfigurer. Det finns ett antal åtgärder som måste göras i rätt ordning med hänsyn till detaljerna i vecket. Resultatet är ett papper drake. Använd dessa vikta varelser i träd dekorera, som gåvor eller bordscenter.

Instruktioner

bird Base

1 Skapa en fyrkant med rektangulära papper genom att dra ett hörn av papperet till den motsatta sidan av arket, rada upp de två kanterna som delar samma hörn. Skrynkla vecket och skär bort överbliven pappersremsa utanför torget med saxen. Veckla ut din kvadrat.

2 Vik pappret på mitten genom att rikta in den övre kanten med den nedre kanten, och vik vikningen. Upprepa med sidokanterna. Veckla ut tillbaka till den ursprungliga kvadrat. Du kommer att ha tre veck på torget - en diagonalt och två andra som delar torget i fyra lika stora delar.

3 Vik papperet längs diagonalen veck och placera papper på en hård, plan yta. Poängen med två separata bitar av papper bör vara inför din kropp. Triangeln ska öppnas mot dig med en längsta sidan av triangeln längst bort från kroppen. Dra det översta lagret och ta den högra sidan punkten i, till den punkt som ligger närmast kroppen. Det bör vika längs vecken du gjorde i steg 2. Upprepa detta med den vänstra sidan punkten. Platta hela diamantform med den öppna punkten inför din kropp och slutna punkten vänd bort från kroppen.

4 Vik, högra sidokanten botten så att den ligger i linje med mitten av diamant med användning av endast det översta lagret. Det kommer att visas du gjort en rät vinkel triangel med 90 graders vinkel att röra vid centrumlinjen för diamant. Upprepa detta steg med de återstående tre flikar, skapa en drake form.

5 Vik den övre punkten på draken över linjen som skapas av den högra triangeln. Fäll ut det och upprepa på andra sidan. Du skapar ett veck längs denna linje.

6 Vik flikarna du tidigare vikta, tar dig tillbaka till den ursprungliga rombformen. Lyfta det översta lagret av diamant och dra den mot taket. De vänstra och högra sidopunkter dras inåt, så att du kan vika platt en smalare diamant där botten originalets kanter diamant kontakt på insidan av formen. Vänd form och upprepa. Du har nu en lång, mager diamant som din fågel bas.

Skapa draken

1 Dra de två översta punkter ifrån varandra tills kvadraten i mitten av dem är platt. Vänd formen över, sätta den platta formen på bordet. De andra två punkterna är rakt upp, vilket skapar två triangelliknande punkter i mitten av strukturen.

2 Platta till basen av de två triangelliknande punkter genom att trycka på utsidan inåt med tummarna. Tryck ner på ytterkanterna i triangeln, vilket gör kanterna touch. Upprepa med den andra triangeln. Platta till de två punkterna ner, med sina toppar vetter mot höger sida. Orientera papperet så punkterna står inför din kropp. Vänd struktur över.

3 Vik de nedersta kanterna på formen inåt så att de möter i mitten, samma som i steg 4 i avsnitt 1. Den nya formen ser ut som en smalare version av draken du tidigare vikta.

4 Tryck på mitten av draken och vik den på mitten ner i mitten, matcha de två sidorna mot varandra. Du har en triangel med dess vinkel skapar en stor sida och en kortare sida. Större sida kommer att ha ett veck omkring 30 grader från den övre kanten. Definiera denna veck genom att vika den punkt av triangeln nedåt och att upprepa på motsatt sätt. Du gör detta veck mer framträdande.

5 Vik triangeln tillbaka till draken formen. Pressa större delen av draken inåt och tryck högsta punkten uppåt. Pappret ska vika längs vecken du just definierade. Du kommer att ha en punkt uppåt, drakens huvud, och en punkt som vetter åt vänster, drakens svans.

Huvudet, vingar och stjärt

1 Öppna punkten för huvudet och vik kanterna inåt som i avsnitt 2 Steg 3. Kanterna ska beröra, skapar två rätvinkliga trianglar. Vik punkt tillbaka till sig själv genom att föra de två yttersta kanterna tillbaka tillsammans.

2 Rita en diagonal linje sluttande ner mot kroppen av draken ungefär halvvägs upp på halsen. Vik hals längs denna linje. Vik upp och tryck på mitten av halsen mot marken, in i fållan. Det bör vika längs veck du har skapat, som bildar en punkt går bort från kroppen. Nyp veck tillsammans.

3 Fäll ut veck som leder till punkt och vik halsen tillbaka på sig själv. Du bildar huvudet med ett horn kommer utanför baksidan. Nyp huvudet tillsammans.

4 Skapa en illusion av att huvudet framåtlutad genom att vika halsen halv. Fäll ut veck och trycka ihop papperet ner på sig själv och något framåt.

5 Vik vingarna rakt ner genom att spetsen på vingen och föra den till marken. Den övre horisontella kanten blir en vertikal linje pekar rakt mot marken. Upprepa med den andra flygeln.

6 Vik svansen uppåt genom att rikta in den nedre kanten med ett veck tidigare skapad i mitten av draken kropp. Den nedre kanten blir vertikalt med spetsen på svansen går mot taket. Skapa en annan 90 graders vinkel genom vikning svansen igen på ett liknande sätt med spetsen vänd åt höger.

7 Vik de två föregående svans veck. Öppna svansen och tryck på dess mitt in i sig själv (som med huvudet), vilket gör den punkt går mot taket vid en 90 graders vinkel. Öppna svansen igen, driver pekar mot kroppen av draken, vilket skapar en 90 graders vinkel. Vik en gång så att svansen är vänd bort från kroppen.