Hur man fixar en 6V Tätat blysyrabatteri

Hur man fixar en 6V Tätat blysyrabatteri


Tillverkarna introducerade sex volt, förseglat blybatteri som ett underhållsfritt och säkrare alternativ till en vanlig blybatteri. Begreppet ett förseglat batteri är bra, tills du misstänker att elektrolyten vätskenivån har sjunkit. Regelbundna blybatterier är enkla att top-up - bara ta bort cellproppar och fylla behållarna med hjälp av destillerat vatten. Om du hittar din förseglat blybatteri inte laddas ordentligt, har du några alternativ. Få en ersättare fri, om det är under garanti. Köp en ersättare, om det är av garantin. Eller bryta förseglingarna för att kontrollera vätskenivåer för att se om du kan åtgärda det.

Instruktioner

1 Sätt på skyddsglasögon och lätta handskar innan du försöker fixa din 6-volts, blybatteri. Du kommer att få tillgång till vätskan i cellerna som innehåller svavelsyra.

2 Koppla bort den negativa svarta batterikabeln från 6 volts batteri med hjälp av en skiftnyckel. Detta säkerställer strömförsörjningen till fordonet är helt isolerade.

3 Titta på toppen av batteriet och du kan se en förseglad plastplatta centralt placerad, som löper från ena änden av batteriet till den andra. Under plattan finns tre celler mössor. Plattan har vanligtvis en etikett som säger att ta bort plattan ogiltigförklarar garantin, så bara fortsätta om batteriet är av garantin.

4 bryta upp plastplatta. Metoden beror på hur den är monterad, så du måste räkna ut det lämpligaste sättet. Plattan är vanligtvis fast med hjälp av en av två metoder; Det har helt enkelt stark tejp över toppen, eller plattan är ordentligt limmad på plats. Gå till steg 5, om plattan hålls på plats med hjälp av tejp, eller gå till steg 6, om plattan är limmad på plats.

5 Använd en vass kniv och skär rent genom tejpen runt där plattan ansluter till huvudbatterihöljet. Använd en skruvmejsel för att bända under kanterna av plattan och du tycker att det börjar lyfta. Avlägsna plattan med fingrarna för att avslöja de tre inre cellproppar.

6 Använd en vass kniv och mycket noggrant skjut den runt kanten på plattan för att försöka bryta lim tätning mellan plattan och höljet. Du kan behöva göra detta flera gånger, men varje gång du hittar kniven går mellan plattan och höljet lite djupare. När kniven glider mellan plattan och höljet, använd en skruvmejsel och skjut den i luckorna du har gjort med din kniv. Vrid bladet skruvmejseln, så du börjar bända plattan uppåt. Upprepa detta i olika positioner runt plattan och plattan börjar komma bort. Du måste ha tålamod eftersom det kan ta ett tag. Inte kämpa för hårt eftersom du kan fästa plattan. Det kommer så småningom komma att förlora. Ta bort den med fingrarna för att avslöja de tre cellproppar.

7 Använd en skruvmejsel och bänd under cellproppar. Vrid skruvmejseln för att frigöra dem, och sedan ta bort locken med fingrarna. Försök att inte bryta locken under processen som du behöver för att få ersättare, som kan vara svåra.

8 Kontrollera vätskenivåer. Fluiden behöver för att nå den maximala markör på sidan av cellen. Häll destillerat vatten in i cellerna upp till den maximala markör. Inte överstiga den högsta markör eftersom det måste finnas utrymme för expansion.

9 Anslut kablarna från batteriladdaren till terminalerna på batteriet. Den röda kabeln ansluts till "+" och den svarta kabeln ansluts till "-" terminal.

10 Ställ din laddare att bromsa eller underhållsladdning. Snabbladdning kommer inte fixa ditt batteri. Slå på laddaren och låt den laddas i minst 12 timmar; 18 timmar är ännu bättre. Kontrollera batteriet efter cirka sex timmar; du ser fina bubblor stiger till ytan i de tre celler. Detta är ett gott tecken och betyder att batteriet laddas.

11 Stäng av laddaren efter den föreskrivna tiden. Ta bort batterikablarna från batteripolerna.

12 Placera en liten lim- och tätningsmassa runt kanterna på de tre cellproppar. Skjut cellproppar på plats med hjälp av fingrarna. Sätt lim- och tätningsmassa runt kanten på den övre plattan, sedan lägga plattan på plats och tryck ner ordentligt med hjälp av fingrarna. Det kan vara lättare att sätta ett vägt föremål ovanpå plattan för en stund för att hålla den på plats medan limmet torkar.

13 Anslut den svarta batterikabeln till "-" polen på batteriet. Använd en skiftnyckel för att dra åt klämman.