Hur man gör Beaded gardiner med Shells

Hur man gör Beaded gardiner med Shells


Vilket gör beaded gardiner tar mycket tid, tålamod och massor av pärlor. Snäckskal kan också användas för att göra en dekorativ och innovativ gardin eller partition. De typer av granater som skulle vara bra för detta projekt är kammussla skal eller cowrie skal på grund av deras generellt jämn form och det faktum att de vanligen säljs i hantverk butiker. Det är ett omfattande projekt, så se till att du kommer att ha tid och tålamod att slutföra det.

Instruktioner

1 Välj en plats för din gardin och börja bultande naglar längst upp i dörröppningen eller fönstret. Utrymme naglarna om en tum eller så isär och mäta avståndet med linjal. Avståndet mellan spikarna bör vara densamma för var och en, så att delar av gardinen ser snyggt och jämnt fördelade. Gör detta hela vägen över toppen av dörröppningen eller fönstret.

2 Köp några fiskelina och flera förpackningar av cowrie eller kammussla skal. Du kan få en uppskattning för hur många du behöver genom att mäta längden på dörren eller fönstret och längden av skalen. Till exempel, om ditt fönster är 3 fot hög och dina tankar är var en tum lång, behöver du ca 36 skal för varje sträng. Multiplicera antalet skal du behöver för varje sträng av antalet spikar du hamrade på toppen av dörröppningen eller fönstret. Se till skalen som du köper redan har hål i dem för beading. Fiskelinan kommer att stödja vikten av alla skalen bättre än någon annan typ av strängen och det kommer att pågå längre.

3 Mät längden på dörren eller fönstret för den mängd täckning du vill ha och klippa din lina därefter. Gör en sträng i taget.

4 Knyt en knut på botten av bit fiskelina så hårt som möjligt. Coat den med en klick av varmt lim för att förstärka knuten, och låt den torka helt. String skalen på andra änden av snöret och dra dem ner till slutet där knuten är. Om du använder cowrie snäckor, mata fiskelinan genom de övre och nedre hålen hos skalen så att botten av nästa en vilar mot toppen av ett under den. För pilgrimsmussla skal, sätta en klick varmt lim på snöret i hålet i skalet - detta kommer att hålla skalen åtskilda. Knyt en knut i slutet när du är klar strängarna skalen över längden på snöret och förstärka knut med en klick av varmt lim. Gör en ögla och knyta den så hårt som möjligt. Häng strängen på första spiken.

5 Upprepa steg tre och fyra tills varje spik har en sträng hängande från det att slutföra din pärlstav skal gardin.